/ ФОТО: КУРИР.РС, БЕОГРАДСКИ МЕДИЈИ, МУП РС
28/03/2022 u 11:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Николе Бојовића: На наредном рочишту планирано свједочење сестре убијеног

Никола Бојовић је брат Луке Бојовића који важи за блиског сарадника шкаљарског клана. Никола Бојовић, према евиденцији полиције и истражних органа, није довођен у везу са криминалним организацијама

У подгоричком Вишем суду и данас је одложено суђење за убиство Николе Бојовића. Разлог одлагања је прекид рада софтвера, који омогућава да се путем видео линка из суда у београду укључе свједоци који на тај начин дају исказ у овом предмету.

Тако је за наредно рочиште планирано да се у својству свједока саслуша Марија Бојовић, сестра  убијеног Николе Бојовића. Никола Бојовић је брат Луке Бојовића који важи за блиског сарадника шкаљарског клана. Никола Бојовић, према евиденцији полиције и других истражних органа, није довођен у везу са криминалним организацијама.

Свједок из Београда: Бојовић није убијен џабе, дошли смо у Црну Гору да се бранимо, тамо је крвна освета

Подсјећамо, на раднијим рочиштима неки сдаслушани су пред подгоричким Вишим судом неки од свједока путем видео линка. Поједини су били спроведени у београдскји суд уз пратњу затворске полиције јер се налазе на одржавању затворске казне због различитих кривичних дјела.

ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ

У оптужници Вишег државног тужилаштва наводи се да је Кољеншић од краја априла 2013. до 16. јула 2013. године на територији Црне Горе и Србије са умишљајем постао члан организоване криминалне групе, а коју су организовали сада покојни Шарановић и Делибашић, а чији су чланови постали Војновић, Славиша Новаковић и Горан Малетић (рођен Бојанић).

Свједок: У ЦГ се није радило о ликвидацијама Бојовића и других, Лука нема везе са убиством Шарановића

- Кољешић је 11. априла 2013. изнајмио стан у Улици војводе Миленка у Београду, изнајмио аутомобил како би заједно више дана прије извршења кривичног дела пратили кретање и устаљене навике оштећеног. Они су 29. априла 2013. у раним јутарњим часовима заједно дошли у Улицу царице Милице, па је окривљени Кољеншић покретом десне руке показао Цветановићу мјесто на коме је најпогодније да се сакрије и сачека оштећеног и убије га. Цветановић је сачекао долазак оштећеног око седам сати, кренуо му у сусрет и из аутоматског пиштоља рафално испалио 15 пројектила у главу и тијело сада покојног Бојовић Николе - наводи се у оптужници.

Оптужницом се наводи да су  Шарановић и Делибашић створили план, предузимали радње на скривању припадника групе, прибављали им лажне исправе, изнајмљивали станове ради скривања послије извршених кривичних дјела, обезбиједили новац за припрему и извршење кривичних дјела, оружје и муницију (аутоматске пиштоље и 500 комада муниције), организовали обуку у пуцању из ватреног оружја у месту Лијева Ријека, а све то ради вршења кривичног дјела убиство.

СУД У БЕОГРАДУ

Одлуком суда у београду српски држављани Саша Цветановић и Славиша Новаковић осуђени су на по 35 година затвора, док су Никшићанин Ратко Кољеншић и Београђанин Милош Делибашић добили по 30 година затвора због убиства Николе Бојовића у Београду и Милоша Видаковића у Будви.

Свједок сарадник Тужилаштва Милош Војновић осуђен је на 17 година затвора, а Горан Малетић (рођен Бојанић) на годину. Војновић је признао убиство Видаковића и закључио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал који је прихватио суд. Њему је у казну од 17 година урачуната и ранија казна по другој правоснажној пресуди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:29