/ -/FOTO: KURIR.RS, BEOGRADSKI MEDIJI, MUP RS (UBIJENI NIKOLA BOJOVIć)
05/12/2022 u 09:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Utvrđeno da je Cvetanović na snimku, odbrana traži saslušanje vještaka

Ubijeni Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klanа

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića, a koјe se vodi protiv Ratka Kolјenšića. Ubijeni Nikola Bojović je brat Luke Bojovića, koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Podsjećamo, Luka Bojović je nedavno deportovan iz Španije u Srbiji nakon izdržavanja višegodišnje kazne, i sada je slobodan.

Адвокат: Спроведени докази не доводе у везу Кољеншића са убиством Бојовића

Zbog novog člana sudskog vijeća postupak je krenuo iznova. Advokat optuženog Koljenšića, Boris Marinović, predložio je sudu da se neposredno, putem video linka, sasluša vještak iz Beograda koji svojim nalazom tvrdi da je na snimku vezanim za slučaj ubistva Nikole Bojovića, Saša Cvetanović.

Марија Бојовић: Са Луком немам контакт, Николу су убили када сам била на путу

Kao razlog za to, advokat je naveo da mu nije jasno kojom metodom je utvrđeno da je na snimku Cvetanović i da se ne može utvrditi na osnovu njega uopšte ko je na snimku. Sud je prihvatio taj predlog odbrane. 

Убиство Бојовића и Видаковића: "Војиновић лажно свједочио да би спасио себе"

Tako da će na narednom ročištu, putem video linka, biti saslušana Marija Đurić Cveić vještak antropološke struke iz Beograda čije mišljenje u nalazu glasi da je na osnovu svih karakteristika utvrđeno da je na snimku Saša Cvetanović.

Свједок из Београда: Бојовић није убијен џабе, дошли смо у Црну Гору да се бранимо, тамо је крвна освета

Sud će se naknadno izjasniti na zahtjev odbrane da se opet, putem video linka, sasluša svjedok Miloš Vojinović.

Prva izjava Luke Bojovića: Nemam planove za budućnost, biće prilike

DETALjI OPTUŽNICE

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Delibašić, a čiji su članovi postali Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

(VIDEO) Sletio avion: Luka Bojović stigao u Srbiju

- Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana prije izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog. Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mjesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su  Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja poslije izvršenih krivičnih djela, obezbijedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih djela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog djela ubistvo.

SUD U BEOGRADU

Odlukom suda u beogradu srpski državljani Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Svjedok saradnik Tužilaštva Miloš Vojnović osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić (rođen Bojanić) na godinu. Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića i zaključio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud. Njemu je u kaznu od 17 godina uračunata i ranija kazna po drugoj pravosnažnoj presudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 16:58