/ - - MJESTO UBISTVA/ - DAN
28/06/2022 u 14:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO POLICAJCA - Svjedok: Leković je bio prekriven krvlju; Optuženi: Ovo je farsa

Prema navodima optužnice, Hasanaj je 15.decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića

U Podgoričkom višem sudu sprovođenjem dokaznog psotupka nastavljeno je suđenje Luanu, Nuri i Ljuljzimu Hasanaju u predmetu povodom ubistva policajca Milutina Lekovića.

Убиство полицајца Лековића - оптужени: То је био несрећан случај, оптужница је фалсификат

Danas je u svojstvu svjedoka opet, zbog ponovljenog postupka suđenja, saslušan  Radisav Ćetković, radnik preduzeća "Čistoća", vozač kamiona te službe.

ПРИЈЕТЊЕ СУДУ - Хасанај: Очекујем да ћу одавде изаћи наоружан и све вас елеминисати

-Zaista zbog protoka vremena ne mogu svega da se sjetim...Tog dana sam radio. U tom trenu se stvorila kolona i stao sam sa strane na proširenje da vozila prođu. Tada se vozilo policije zakucalo u moj kamion i odbilo, zatim udarilo u zid. vidio sam neko čupanje u vozilo ali nisam sigura da li je to bilo sa policajcem koji je bio na mjesto suvozača i sa licima koja su bila smještena pozadi ili samo između tih lica...Oni su potom, dva muškarca i žena izašli iz vozila a jedan od njih je držao ruku ispod miške, mislim da je imao pištolj...Drugi policajac je izašao i telefonom zvao pomoć. Prišao sam i vidio policajca Lekovića, bio je prekriven krvlju, doživio sam šok. Ja sam ga dva sata prije ovoga vidio a inače ga poznajem...To ubistvo se desilo...-kazao je svjedok ukratko naglašavajući više puta da je toliko vremena prošlo i da ne može svega da se sjeti.

Odbrana optuženih je ukazala na razliku iskaza u nekim detaljima ovog svjedoka. Povodom toga i sud je imao dodatno pitanje.

Svjedok je još jednom naveo da zbog protoka vremena i privatnih problema zaista ne može svega da se sjeti. Pred sudom su bili i vještak balističke struke Božidar Bakić i doktor sudske medicine, vještak, Nemanja Radojević.

Oprtuženi su sudu kazali da je ovaj postupak farsa.

-Ne znam o čemu se radi. Postupak se vodi onako kako se hoće i optuženi smo bez osnova- kazao je optuženi Luan Hasanaj.

Njegov brat Ljuljzim je dodao da su im podmetnuli oružje i da je sve u ovom postupku podmetnuto. 

Navodi optužnice:

Prema navodima optužnice, Hasanaj je 15.decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u namjeri da ga liši života. Tada je pištolj zakočio.  Kako se navodi u optužnici, zločin se dogodio 15. decembra 2019. godine oko 14.40 časova.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su se dali u bjekstvo.

Nakon kraće portage, bjegunci su uočeni u naselju Sutorina, a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Oni su uspjeli da uđu u kombi i nastavili da prijete policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:14