FOTO: Dan, lice mjesta ubistva Šćepana Roganovića / - FOTO: DAN, LICE MJESTA UBISTVA ŠćEPANA ROGANOVIćA
22/09/2023 u 19:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO ROGANOVIĆA: Podignuta optužnica, među osumnjičenima i Igor Vukotić

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića

Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv navodnih članova škaljarskog klana a za predmet povodom ubistva Šćepana Roganovića.  Među optuženima je i Igor Vukotić.

Slavko Radulović, Marko Radović i Miloš Gvozdenović saslušani su ranije u Specijalnom državnom tužilaštvu i nakon toga im je određeno zadržavanje. Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović I njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša osumnjileni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović. Kojima se takođe već sudi.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Preko "SKY" slao poruke osumnjičenima: Igora Vukotića terete da јe ubici Roganovića pomogao u skrivanju

 Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

Proširena istraga povodom ubistva Roganovića: Uhapšenima određeno tužilačko zadržavanje

-Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine- navodi portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić. 

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

U optužnici je predloženo i da se okrivljenima S.R., M.G. i M.R. produži pritvor, a da se okrivljenom I.V., koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, sudi u odsustvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 07:53