ubistvo šarovića / - DAN
15/04/2024 u 10:34 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Šarovića: Optuženi Šilj na potjernici

Na predlog tužiteljke Ane Radović sudija Višeg suda u Podgorici Milena Matović juče je izdala naredbu za raspisivanje potjernice protiv Dušana Šilja koji se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem ubio Novljanina Stefana Šarovića u junu 2019. godine.

Ubistvo se dogodilo kod vile "Akacija‘‘ u Đenovicima.

Suđenje je odloženo za 13.maj.

Okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću 6. novembra prošle godine ukinut je pritvor.

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem, na podmukao način ubio Šarovića.

Pravna agonija: Ubistvo Šarovića već dva mjeseca bez završnih riječi pred sudom

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Nakon zajedničkog boravka sa S.Š. u ugostiteljskom objektu „K.“ iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. Š.D. i I.N. su upravljali motociklom,,A.“, dok se za njima, po nagovoru optuženih, kretao S. Š. motociklom marke „Y.“, kojim je upravljao Dj.P. Kada su došli na raskrsnicu jadranske magistrale sa lokalnim putem, Š.D. je po dogovoru pošao sa I.N., zajedno sa S. Š., kojeg su prethodno na prevaran način namamili, a potom su se uputili ka kompleksu,,Akacija”- piše u optužnici.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa, iz prethodno pripremljenog oružja – pištolja NN marke, cal. 7,65 mm i cal. 7,62 mm u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom „A.“, uputili lokalnim putem i pobjegli. Nikola Ivović, uhapšen je u julu na Palama u Republici Srpskoj, a Crnoj Gori je izručen 7. avgusta.

Porodica Šarović: Viši sud nemoćan, advokati skinuli lisice optuženima za ubistvo Stefana Šarovića

Ivović je osumnjičen da je 6. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa Dušanom Šiljom upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način ubio Stefana Šarovića. Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile,,Akacija” u Đenovićima. U njega je tada ispaljeno šest projektila.

Optuženima za ubistvo Šarovića uračunjivost bila smanjena, ali ne bitno

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:13