/ foto: ivan petrović
23/01/2023 u 11:09 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Vučkovića: Bogojeviću 20 godina robije, osuđen i zbog droge i oružja

Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni, poznajući navike i sklonosti oštećenog, najmanje sat vremena čekao Vučkovića u Ulici Oktobarske revolucije, pripremajući se za izvršenje krivičnog djela

Prvostepenom presudom, koju je izrekao Viši sud, Nikola Bogojević osuđen je na 20 godina zatvora za ubistvo Branka Vučkovića. Kazna je izrečena u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanjem oružja i krivičnim djelom prodaja droge, potvrđeno je za portal Dan.

Inspektori kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su, 2019. godine, Podgoričanina tada osumnjičenog za ubistvo u centru Podgorice.

Advokat Zoran Piperović kazao je da će odbrana uložiti žalbu na presudu.

Kako je ranije pisao Dan, njemu se na teret stavljalo krivično djelo teško ubistvo, kao i krivčna djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod njega je tom prilikom pronađeno više komada oružje, a pronađena je i odjeća koja je korišćena tokom likvidacije. Tada je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević saopštio je da su pozadina ubistva kriminalne aktivnosti i izvršioca i oštećenog.

– U odnosu na sam motiv ostavio bih da se to konkretizuje u samom toku postupka. U djelu same pozadine ovog krivičnog djela svakako je važno istaći da je tokom pretresa u stanu koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama opojne droge heroin, oko 300 grama smješe sa tragovima heorina i vaga za precizno mjerenje. Tokom pretresa kod osumnjičenog lica, osim oružja i drugih predmeta krivičnog djela, takođe su pronađeni narkotici, koji su i u jednom i drugom slučaju bili namijenjeni uličnoj distribuciji – rekao je ranije Pavićević na konferenciji za novinare.

On je dodao da je tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni, poznajući navike i sklonosti oštećenog, najmanje sat vremena čekao Vučkovića u Ulici Oktobarske revolucije, pripremajući se za izvršenje krivičnog djela.

– Kada je uočio oštećenog kako parkira motocikl, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Nosio je tamnu odjeću i kačket misleći da su veće šanse da tako ostane anoniman – kazao je ranije on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:01