Хапшење Беливука и екипе / - MUP SRBIJA
08/08/2021 u 08:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиством Љепоjе, Беливук и Миљковић су се директно доказивали шефу Радоjу Звицеру

Како нам кажу браћа из Црне Горе: "Ово ниjесмо ни у Мексико виђели што ви чините ту", поносно jе пренио Миљковић осталим члановима клана похвале послије убиства Горана Величковића Гоксиjа

"Преносите нам утиске, молим вас! Значи, даjте нам мало да нахранимо его. Не прескачи ми те сочне детаље!"

Овим порукама се Вељко Беливук, звани Веља Невоља, из Црне Горе обратио своjим воjницима коjи су у том тренутку у кући у Ритопеку до смрти мучили Лазара Вукићевића, за кога се у оптужници против припадника клана Беливука и Марка Миљковића наводи да jе био наjсвирепиjе злостављан од свих њихових жртава, пише "Блиц".

Такве поруке биле су свакодневне патологиjе коjа jе владала у врху криминалне гррупе коjа jе обиловала бруталношћу несхватљивом обичном човјеку. Сада се из оптужнице и детаља разговора између чланова групе сазнаjе колико су уживали у мучењима, шта им jе импоновало и покретало да буду jош крволочниjи.

О свему пред тужиоцем свједочи члан групе Боjан Хрватин, коjи се терети за четири убиства.

Савjест и морал замиjењени злом

- Овога пута даjте 102 одсто себе. Молим вас, значи, из петних жила! - била jе порука Веље Невоље своjим воjницима током мучења Лазара Вукићевића, коjи jе масакриран и на краjу угушен.

Судећи по наводима из оптужнице, Беливук и његова десна рука Марко Миљковић су вишесатна мучења и убиства доживљавали као мјешавину посла и задовољства. Сакаћење, садизам и убиjање су подигнути на наjвиши степен организациjе и спроводе се индустриjски.

Како се сам Марко Миљковић повјерио jедноj особи:

image

Марко Миљковић грли жртву "шкаљарца" М.Р.

- TV PINK SCREENSHOT

- Морам на пут мало да одморим, одлијепићу, брате! Само са лешевима блеjим, чудно ми jе када видим живог човјека.

Клан jе био изузетно поносан на "креативност" коjу су приказивали током сакаћења и убистава. Зато су све фотографисали и чак правили копиjе тих слика да не би нешто изгубили.

Похвале за морбидни рад су им изузетно приjале. Наjвише би им импоновало када би их унутар "кавачког клана" поредили са злогласним мексичким картелима, наjпознатиjим по свирепом мучењу жртава. То им jе била наjвећа награда.

- Како нам кажу браћа из Црне Горе: "Ово ниjесмо ни у Мексико виђели што ви чините ту" - поносно jе пренио Миљковић осталим члановима клана похвале послије убиства Горана Величковића Гоксиjа.

Приjављивали се за убиства

Припадници клана нису избјегавали да учествуjу у наjвећим монструозностима, напротив. Утркивали су се ко ће директно учествовати у сакаћењима. Хрватин свједочи да jе, кад jе први пут видио ужасне фотографиjе убиства Александра Глигориjевића Пукиjа, замолио jедног од браће Будимир да, када буду убиjали сљедећу жртву, обавезно позову и њега.

- Jа сам му тад рекао: "Аjде, види, знаш мало, оно, ако буде тако некад да учествуjем и jа", jер су биле неке приче да треба да се окрвимо. Док се не окрвимо, нема ту повјерења. То jе jедноставно тако на улици - рекао jе Хрватин пред тужиоцем.

Будимир му jе одговорио:

- Биће, биће тога jош, имамо их jош.

Чак jе сам и главу намјестио...

Хрватин jе ускоро имао прилику да се покаже. "Намјестио" jе Гоксиjа, свог пословног партнера, али и човјека коjи му jе своjевремено помагао и штитио га. За посао коjи jе обавио добио jе од Беливука само 10.000 еура, али Хрватину jе много више од новца значило што jе уопште учествовао у овом убиству, на коjе су сви, према оптужници, били веома поносни.

- Гокси jе своjим убицама рекао: "Jебига, у погрешно вријеме на погрешном мјесту". Миљковић ми jе рекао да jе Гокси то прихватио, да jе знао шта се спрема. Када jе видио њега да долази са сјекиром, да jе само легао сам, значи нису га намјештали ништа, да jе чак сам и главу намјестио. Каже да га jе добро ударио jеданпут, да ниjе било потребе да удара други пут - препричао jе Хрватин своj разговор са Марком Миљковићем, десном руком Веље Невоље.

Jедно од убистава коjе су наjвише анализирали била jе ликвидациjа Милана Љепоjе, члана пљачкашке банде "Пинк Пантер", према коме су гаjили и одређен респект.

image

Милан Љепоја

- MUP SRBIJA

- Беливук jе био повријеђен, шепао jе, у савлађивању Милана Љепоjе. Сишао сам у "бункер", видио Љепоjу како сједи. Ниjе изгледао превише уплашено. Већ jе био наjлон около, наjлон испод, на столици jе сједио, са лисицама позади, видно изубиjан и сједио jе и причао наjнормалниjе - обjашњава Хрватин.

Убиством Љепоjе, Беливук и Миљковић су се директно доказивали шефу Радоjу Звицеру, коjи слови за вођу "кавачког клана". Наводно jе Љепоjа био умијешан у покушаj убиства Звицера у Украjини.

Љепоjа jе, према наводима Хрватина, разумио шта га чека.

- Рекао jе: "Jа нешто нисам за ово, jа сам више за оно улица, пиштољ, фазон да се рјешава". Њему jе било страно ово што смо ми радили - поjаснио jе тужиоцу Хрватин.

До тада, жртве су послије мучења убиjане одсијецањем главе секиром. Одлучили су да Љепоjи не одрубљуjу главу, већ да га удаве.

- Ангажовала су се чак троjица, Беливук, Хрватин и Срђан Лалић, коjи су га уз напор угушили кесом и жицом - пише у оптужници на основу изjаве свједока.

Послије убистава слиједио jе неизоставан дио - препричавање и хваљење.

- Наjjачи до сад, вјеруj, озбиљна борба - извијестио jе Беливук непознату особу послије убиства - пише у оптужници.

(Блиц)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:46