/ SA MJESTA NEZGODE (FOTO: GLAS MRKOJEVIćA)
14/10/2022 u 17:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udes u Mrkojevićima, učesnici lakše povrijeđeni

Inače, mještani Mrkojevića traže od nadležnih da se raspiše tender za rekonstrukciju ove izuzetno važne i prometne ceste, a za šta su opredjeljena sredstva u budžetu

Na regionalnom putu kroz Mrkojeviće, koji vodi ka graničnom prelazu Sukobin, danas je došlo do udesa dva automobila. Učesnici su prošli sa lakšim povredama, a pričinjena je materijalna šteta, javlja "Glas Mrkojevića".

Inače, mještani Mrkojevića traže od nadležnih da se raspiše tender za rekonstrukciju ove izuzetno važne i prometne ceste, a za šta su opredjeljena sredstva u budžetu, piše rtcg portal.

Sa protestima su počeli nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Tada su izašli sa zahtjevima da se hitno donese odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022. godinu.

Tražili su i da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu i da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:39