/ илустрација фото: твитер УП
07/09/2021 u 10:39 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен Ћипранић: Осумњичен за утају 668.636 еура

Полиција је вршили и контролу изградње објекта и валидност грађевинске документације, због чега је у току марта против О.С. из Србије, грађевинског инжињера, поднијета кривична пријава

Припадници Центра безбједноси Будва ухапсили су грађевинског бизнисмена Бориса Ћипранића због сумњи да је утајио порез у износу од 668.000 еура, потврђено је за портал Дан из полицие.

- Службеници Управе полиције у Будви су, у оквиру обавјештајног пројекта „Стан“, лишили слободе Б.Ћ. (44) из Будве због сумње да је извршио кривично дјело утаја пореза и доприноса и он је уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору- речено је из Управе полиције.

Припадници полиције су дошли до сумње да је Б.Ћ. као суинвеститор на изградњи објекта – кондо хотела у Бечићима, вршио продају стамбених јединица које му припадају у предметном објекту, сходно Уговору о грађењу, те са купцима закључивао предуговоре и уговоре о купопродаји непокретности, наплаћивао дјелимично или у цјелини износ за продате непокретности,  наплаћивао авансе, а настале обавезе обрачунавања пореза на додату вриједност није евидентирао у пореским пријавама. 

- Сумња се да је Б.Ћ. од почетка 2016. до краја 2020. године у својству пореског обвезника, који се бави изградњом станова за тржиште, у намјери да себи прибави противпрвану корист и дјелимично избјегне плаћање пореских обавеза према држави, у пореским пријавама приказивао мањи промет робе у односу на онај који је стварно остварен, на основу којих података је обрачунавао мању пореску обавезу.  Осумњичени је овим радњама прибавио за себе противправну имовинску корист у укупном износу од 668.636 еура.- речено је из полиције.

Поред наведеног, полицијски службеници су упоредо вршили контролу изградње наведеног објекта и валидност грађевинске документације, због чега су у току марта 2021. године против О.С. из Републике Србије,  грађевинског инжињера, поднијели кривичну пријаву због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 23:42