Pronađena droga / - MUP
10/02/2024 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen Podgoričanin, policija mu u autu pronašla 6,5 kilograma heroina

Pripadnici su pregledom vozila na putu Berane-Rožaje kod R.D. pronašli 11 pakovanja heroina

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever, Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, su na magistralnom putnom pravcu Berane-Rožaje 7. februara zaustavili i kontrolisali vozilo marke "VW polo" podgoričkih registarskih oznaka i vozača koji je upravljao vozilom - R.D. (33) iz Podgorice, saopštili su iz Uprave policije.

- Pregledom vozila pronađen je ruksak u kojem se nalazilo 11 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, kao i smjesa za miješanje sa ovom materijom, ukupne mase 6,5 kilograma - ističe se u saopštenju.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se R.D. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon toga Podgoričanin je zadržan u protorijama policije., a tužilac je naložio i da se sprovedu potrebna vještačenja oduzete materije.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su u koordinaciji sa Odsjekom za borbu protiv droga i krijumčarenja, protiv ovog lica podnijeli krivičnu prijavu.

Pripadnici RCB „Sjever“ i Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti rad i primjenu operativno-taktičkih i tehničkih mjera i radnji na ovom predmetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:27