Полиција, полиција / - Илустрација
14/04/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen policajac iz Nikšića, osumnjičen za zlostavljanje

U saopštenju UP se navodi da su B.S. konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra

Policijski službenik Jovan Peković iz Nikšića uhapšen je nakon što je fizički napao B.S. prilikom privođenja, saopšteno je iz policije.

- Policija u Nikšiću je 12. aprila obaviještena od strane policijskog službenika Jovana Pekovića da mu je neophodno vozilo kako bi izvršio službenu radnju, lišenje slobode i privod jednog lica. Na lice mjesta upućena je interventna jedinica koja je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić dovela lice B.S. koji je zatražio ljekarski pregled, što mu je omogućeno, te je odveden u Medicinski centar Nikšić - navode u saopštenju.

Dodaju da su B.S. konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra.

- Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem nalogu su preduzete dalje mjere i radnje, prikupljanje obavještenja i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj. Po izjavi B.S. povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predjelu tijela- navode iz UP.

Policijski službenici su prikupili obavještenja od više svjedoka događaja, izvršili izuzimanje i pregled nekoliko zapisa sa video nadzora.

- Spisi predmeta su dostavljeni postupajućem tužiocu koji je kvalifikovao krivično djelo zlostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda i naložila da se policijski službenik Peković Jovan liši slobode. On je danas lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost. Neposredni rukovodilac će u odnosu na pomenutog policijskog službenika inicirati pokretanje disciplinskog postupka, te spise predmeta uputiti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije- zaključuje se u saopštenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 21:22