/ - илустрација УП твитер
03/12/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшена два Беранца, за трећим потрага: Одстријелили јелена

Пронађени предмети су упућени у Форензички центар ради вјештачења

Службеници Управе полиције су у Колашину, интензивним оперативним и истражим активностима, идентификовали особе које су средином новембра одстријелиле јелена у Национанлом парку Биоградска гора. 

- Данас су лишени слободе М.Б. (23) и Л.Р. (22), оба из Берана, због сумње да су извршили кривично дјело незаконит лов, док се за В.Д. (21) из Берана, којем се на се на терет ставља кривично дјело незаконит лов у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја, интензивно трага. Сумња се да су осумњичени, 14. новембра 2021. године у јутарњим часовима на подручју Националног парка Биоградска гора, извршили наведено дјело на начин што су употребом ловачке пушке одстријелили дивљач – јелена- речено је из полиције.

Тада је овај догађај полицији пријавио шеф службе заштите Националног парка Биоградска гора, након чега је полиција обавила увиђај и у близини пронашла одстријељену дивљач, ловачку пушку марке „Застава“ калибра 12мм и ловачки прслук. 

- Пронађени предмети су упућени у Форензички центар ради вјештачења. Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву ради даљег поступања- наводе из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 05:10