/ foto ilustracija up tviter
24/03/2023 u 15:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšena dvojica državljana Crne Gore: Urugvajska policija pronašla 400 kilograma kokaina

Balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske, piše u tekstu

Urugvajska policija je zaplijenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom "Virtus", i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore. To je potvrđeno za "El Observador" iz urugvajske policije. Droga je stigla iz Bolivije i bila je namenjena za Evropu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Operacija je uključivala racije u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru, javio je ranije "Telemundo". U ovu organizaciju bilo je uključeno 18 ljudi različitih nacionalnosti, a trenutno je uhapšeno 15, od kojih su mnogi stranci, objavio je "elobservador.com.uy".

Među tih 15 privedenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, što je "Telemundo" javio, a potvrdili su "El Observadoru" izvori bliski istrazi, prenosi rtcg portal.

"Balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske", piše u tekstu.

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplijenile su četiri vozila.

"Međutim, istraga se nastavlja i u narednim satima bi moglo biti još hapšenja i zapljena. Istragu koja traje pet mjeseci vodi tužilac za narkotike Monika Ferero, navode iz Tužilaštva, gdje su dodali da je riječ o "važnoj organizaciji", piše "elobservador.com.uy". 

Podsjetimo, Evropska komisija ukazala je u izvještaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inostranstvu.

Da su kriminalci iz Crne Gore učestvovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplijenile policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine piše u nedavnom, izvještaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC). 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2023 01:31