хапшење / - фото илустрација
13/03/2022 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловграђанин ухапшен због крађе цигарета из Луке Бар

Службеници Управе полиције предузимају мјере и радње ради утврђивања свих чињеница овог догађаја и идентификацији других извршилаца наведеног кривичног дјела

Службеници Управе полиције су, предузмајући вишедневне активности на територији више градова, идентификовали и у раним јутарњим часовима лишили слободе М.П. (36) из Даниловграда због сумње да је извршио кривчно дјело тешка крађа на штету  фирме „Монтенегро дуван комерц“ из Мојковца која посједује складиште у Слободној царинској зони АД Лука Бар у Бару.

- Он је, како се сумња, у ноћи између 28. фебруара и 1. марта умишљајно и по претходном договору са непознатим лицима дошао до складишта наведене фирме у кругу Луке Бар и употребом подесног средства провалио врата хангара и из унутрашњости отуђио 238 пакета цигарете - наводе из Управе полиције.

Сумња се да је М.П. потом транспортовао украдене цигарете теретним моторним возилом до Даниловграда гдје их предао за сада непознатом лицу, а за транспорт цигарета добио договорену новчану надокнаду.

Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару је за М.П. донио рјешење о задржавању до привода надлежном судији за истрагу. 

- Осим тога, барска и даниловградска полиција је по наредби надлежног судије за истрагу извршила претресе просторија на двије локације које користи М.П. У Даниловграду је пронађена мања количина пиштољске муниције о чему је обавијештен државни тужилац који је наложио да се против М.П. поднесе кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја - додају у саопштењу.

Службеници Управе полиције предузимају мјере и радње ради утврђивања свих чињеница овог догађаја и идентификацији других извршилаца наведеног кривичног дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:30