Policija, ilustracija / - UP
24/11/2023 u 13:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uhapšene četiri osobe, podnijeto šest krivičnih prijava

Podneseno je devet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka

Prethodnog dana na području Crne Gore registrovana su četiri krivična djela, četiri lica lišena su slobode,  podnijeto je šest krivičnih prijava, navode iz MUP-a.

- Službenici SKP za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici OB Podgorica, lišili su slobode N.K. iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio KD nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl. 220  KZ CG, na štetu nevjenčane supruge V.R. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, lišili su slobode G.B. iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio KD zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 KZ CG. Nikšićka policija lišila je slobode N.Đ. iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio KD protivpravno lišenje slobode iz čl. 162 KZ CG i KD ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG - navode u saopštenju.

Službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala su ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka iz čl. 176 KZ CG.

-Na način što je koristeći fotografije jednog lica na društvenoj mreži “Facebook” vršio reklamiranje proizvoda za mršavljenje čiju prodaju vrši firma “Herberi MNE” - preciziraju oni. 

Kada je javni red i mir u pitanju službenici Uprave policije registrovali su su četiri prekršaja (fizički napad, ometanje i omalovažavanje policijskog službenika,drsko ponašanje), jedno lice lišeno je slobode. Podneseno je devet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Prethodnog dana registrovana su dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su dva lica lišena slobode.

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice izgubilo život, jedno je zadobilo teške i dva lake tjelesne povrede.

Na tivatskom aerodromu  službenici Stanice granične policije II Tivat lišili su slobode njemačkog državljanina za kojim je raspisana potraga od strane INTERPOL-a, o čemu je upoznat sudija Višeg suda u Podgorici.

Od strane službenika StGP II Tivat, izvedena je lokalna akcija "Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana". Tom prilikom uočeno  je 19 nepravilnosti kod 15 stranih državljanina. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 07:31