/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
02/04/2024 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeni osumnjičeni za falsifikovanje, nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenja ljudi

Granična policija uhapsila je dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo alsifikovanja isprave i nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

- Službenici Sektora granične policije su prilikom vršenja kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kada je graničnim provjerama pristupio R.I. (36) državljanin Ruske Federacije, u njegovoj putnoj ispravi uočili vizu Kanade. Detaljnom graničnom kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera utvrđeno je da se radi o totalnoj reprodukciji pomenute vize - navode u saopštenju iz Uprave policje.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se R.I. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pored toga, granična policija, motorizovana patrola, na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala je vozilo marke „Renault Megan“, u vlasništvu jednog privrednog društva, koje se kretalo iz pravca Grahova ka Nudlu.

- Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Republike Turske, koji posjeduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori. Pored navedenog lica u vozilu su se kao saputnici nalazile i dvije muške osobe bez ličnih dokumenata. Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao namjeru da ova lica nezakonito preveze preko državne granice - pojašnjavaju iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je nakon uvida u spise predmeta kvalifikovao krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je lišen slobode.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:29