Oduzeto oružje / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
17/04/2024 u 18:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uhapšene dvije osobe u Podgorici, osumnjičene da su uz prijetnju pištoljem obili kiosk

Podgorička policija rasvijetlila je krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i tom prilikom uhapsila dvije osobe, saopštila jer Uprava policije (UP).

- Naime, zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela policija je uhapsila M.P., a N.K. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - kazali su iz policije.

Oni su, kako se sumnja, 9. marta oko 06,20 časova prišli oštećenoj osobi zaposlenoj u jednom maloprodajnom objektu – kiosku, koju su uz prijetnju pištoljem natjerali da uđe u navedeni objekat, nakon čega su iz istog otuđili oko 400 eura, četiri mobilna telefona, risiver i veću količinu cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti od oko 4.500 eura.

image

Oduzeto oružje

- FOTO: UPRAVA POLICIJE

- Nakon toga osumnjičeni su oštećenu zaključali u kiosk i udaljili se sa lica mjesta - naveli su iz policije.

Po naredbi sudije za istragu policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P., a u kojoj živi i N.K.

- Tom prilikom pronađena je i oduzeta automatska puška, 157 komada municije različite vrste i kalibra, sedam štapina dinamita, sporogoreća mica, pištolj marke „CZ“ kalibra 7,62 mm i tri okvira za pištolj nepoznate marke, kao i metalni boks - kazali su iz policije.

Oduzeto oružje i ostali predmeti biće predmet odgovarajućih vještačenja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 20:29