Lazar  Šćepanović / - MUP
10/12/2023 u 08:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćepanović: Uhapšene tri osobe zbog pokušaja ubistva na Cetinju

Sva tri osumnjičena lica će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, su u ranim jutarnjim satima izvršili pretresanje objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica na sedam lokacija na teritoriji Cetinja, saopštio je Lazar Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala.

- Planirana i sinhronizovana akcija rezultirala je lišenjem slobode tri lica i podnošenjem krivičnih prijava protiv tri lica. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa FC Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko – tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa - navodi se u saopštenju.

Kako navodi Šćepanović, akcija je uslijedila na realizaciji lišenja slobode osumnjičenih lica i rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja.

- Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno Višem državnom tužiocu, da su lica B.P. (1989), V.V. (1995) i V.V (1995) izvršili KD iz člana 143 KZ CG u vezi clana 20 KZ CG – ubistvo u pokušaju u sticanju sa KD i člana 403 stav 2 KZ CG – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju.

Sva tri osumnjičena lica će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici.

- Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe.

Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane - saopštio je v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala.

Portal Dan je rano jutros nezvaničn saznao da su tri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva na Cetinju 13. septembra.

Prema našim saznanjima, u pitanju je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana" i dvojici članova koji se u policijskim evidencijama vode kao bliski toj kriminalnoj organizaciji.

- Uhapšeni su B.P. (34), V.V. (1995) i V.V (28), a hapšenje su sproveli službenici sektora za borbu protiv kriminala - saopšteno nam je.

Uhapšeni se sumnjiče da su pokušali da postave improvizovanu eksplozivnu napravu ispod automobila "tojota Rav4", koji koristi G.S. sa Cetinja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:39