Unspalsh ilustracija
04/08/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшени сарадници одбјеглог "кавчанина": Бивши полицајац му пружао логистичку подршку

Радило се о добро припремљеној акцији јер су истражиоци раније успјели да утврде Јаховићев лажни идентитет. Он је, под другим именом, поднио захтјев за издавање докуменат

Некадашњи полицајац Далибор Ћурлик и Љубан Полетан ухапшени су у акцији припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, заједно са припадником „кавачког клана“ Алмиром Јаховићем, којем су пружали логистичку подршку, преносе регионални медији.

Интерполова потјерница: Пао истакнути члан кавачког клана

Како је потврђено у МУП РС сви се терете да су починили кривична дјела организованог криминала у вези са фалсификовањем исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

То се односи на лажне документе које су Ћурлик и Полетан подигли у име Јаховића, а потом му их однијели на паркинг у близини Ферхадије када су и ухапшени.

- Радило се о добро припремљеној акцији јер су истражиоци раније успјели да утврде Јаховићев лажни идентитет. Он је, под другим именом, поднио захтјев за издавање докуменат и за подизање овластио другу особу - каже извор из полиције за Avaz.ba.

Појашњава да је Ћурлик био особа која је подигла документе у ЦИПС-у у Бањој Луци.

- Он је документе на лажно име предао Полетану, који их је однио Јаховићу. Од тренутка подизања истражиоци су пратили сараднике који су их одвели директно до Јаховића - каже извор близак истрази.

Након криминалистичке обраде сви осумњичени ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

Иначе, за Јаховићем је црногорско правосуђе расписало црвену потерницу због сумње да је починио кривична дела оснивање криминалне организације, покушај убиства и незаконито држање ватреног оружја и експлозивних направа.

Полетан и Ћурлик такође имају полицијске досије и више пута су хапшени и привођени. Полетан се доводио у везу са бањалучком аутомафијом, односно фалсификовањем докумената за крадена возила, те преварама и другим кривичним делима. Ћурлик је 2015. године "избачен" из полиције након што је ухапшен у акцији "Сјевер" због сумње да је био дио криминалне групе која се бавила трговином оружја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:45