/ полиција, илустрација
07/09/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшено 196 возача због вожње под дејством алкохола

Службеници саобраћајне полиције су контролисали 9.397 возача

Завршена је заједничка кампања „Кад пијем не возим“ Управе полиције и Пиваре „Требјеса“. Она је спровођена са циљем подизања свијести возача о опасностима које носи вожња под дејством алкохола.  Током кампање  припадници полиције су подијелили возачима 3.000 освјеживача ваздуха са логом кампање као превентивни дио кампање. 

- Службеници саобраћајне полиције су контролисали 9.397 возача, од чега је под утицајем алкохола затечено 846 возача, којима је издато 318 прекршајних налога и поднијето 538 прекршајних пријава, док је 13 возача одбило алкотестирање, а њих 16 порицало резултате алкотестирања и тражило анализу крви. Током кампање лишено је слободе 196 возача који су управљали возилом под дејством алколоха у концетрацији већој од 1 г/кг- саопштено је из Управе полиције.

Још једном из полиције апелују на све возаче да буду савјесни и не управљају возилом када су конзумирали алкохол без обзира на концетрацију алкохола у крви, чиме ће предуприједити нежељене посљедице саобраћајних незгода и тиме заштитити свој живот, као и животе осталих учесника у саобраћају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:51