/ - MILOšEVIć I ABAZOVIć
13/02/2023 u 14:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIKS o izjavi Abazovića: Pritvorenici negirali da je neko prijetio Radu Miloševiću

Za sada nije poznato kako je premijer Abazović došao do informacije da je pritovorenik "Mario Milošević prijetio pritvoreniku Radu Miloševiću"

Uprava zavoda za izvršenje krivičnih sankcija odgovorila je portalu Dan na pitanje povdom današnje izjave premijera Dritana Abazovića a vezano za navodne prijetnje Radu Miloševiću. Kako nam je saopšteno, pritvorenici su u svojim izjavama  negirali da je došlo do prjetnji i uvreda.

UIKS je uzeo izjave od svih katera navodnog događaja, do kojeg je prema saopštenju utvrđeno da se nije dogodio.

ODT provjerava Abazovićevu izjavu da je u zatvoru prijećeno Radu Miloševiću

-Dana 09.02.2023.godine (četvrtak) u periodu od 13,30 do 14,30 časova, četiri pritvorena lica,, u skladu sa odredbama Pravilnika o bližem načinu izvršavanja protvora, nalazila su se na šetnji na otvorenom prostoru (krug za šetnje) u posebnom dijelu zatvora- pojašnjavaju iz UIKS-a.

Dodaju da tokom trajanja šetnje službenik obezbjeđenja, koji vrši poslove spoljašnjeg obezbjeđenja nadzire prostor u kojem se obavlja šetnja pritvorenih lica, čuo je povišene glasove.

Abazović: Sve u vezi sa Radem Miloševićem upereno protiv mene i Vlade

-Odnosno kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenih lica koja su bila na šetnji sa nekim od pritvorenih lica koja su se nalazila u sobi. Zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbjeđenja nije mogao jasno čuti koje su pritvorenici međusobno razmijenili, što je i naveo u službenoj zabilješci sačinjenoj povodom ovog događaja. Povodom ovog događaja preduzete su i dodatne radnje radi potpunog utvrđivanja svih okolnosti. U tom cilju, uzeta su i izjašnjenja od pritvorenih lica koja su se nalazila na šetnji kao i od pritvorenih lica iz sobe, u kojima su sva ova lica negirala da su tokom međusobne komunikacije izrečene bilo kakve prijetnje ili uvrede- saopšteno je iz UIKS-a.

Iz UIKS-a dodaju da je o navedenom događaju obaviještena je i Uprava policije-Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad.

Za sada nije poznato kako je premijer Abazović došao do informacije da je pritovrernik Matio Milošević prijetio pritvoreniku Radu Miloševiću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 00:20