зикс спуж / - дан
02/12/2022 u 10:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIKS: Bezobzirno ophođenje kriminalnih grupa prema zatvorskim službenicima

Svakodnevnom aktivnostima nadležnih, evidentno je da sve službene preventivne radnje su praćene razno-raznim vidovima pritiska koji se usmjera u pravcu menadžmenta UIKS

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija oglasili su se povodom sinoćnjeg incidenta u kojem je bačena eksplozivna naprava kod porodične kuće načelnika Istražnog zatvora Predraga Sapsojevića.

Bačena bomba u blizini ograde kuće načelnika Istražnog zatvora

Saopštenje rpenosimo Integralno:

Dana 01.12.2022. godine oko 20,00 časova u mjesto Klikovače b.b. neposredno uz ogradu porodične kuće službenika Uprave za izvršenja krivičnih sankcija Predraga Spasojevića (glavnog zatvorskog inspektora u Istražnom zatvoru Podgorica) došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave od za sada nepoznatog i/ili nepoznatih N.N. lica.

U odnosu na navedeni događaj, menadžment UIKS-a želi javnim putem da iskaže punu podršku službeniku Predragu Spasojeviću ali i svim ostalim službenicima UIKS-a koji sa nama zajedničkim naporima nastoje da poslove i zadatke iz djelokruga nadležnosti ovog organa obavljaju profesionalno.

Sa druge strane, očigledno je da to izaziva sve veći animozitet kriminalnih grupa koje očigledno imaju značajne prije svega materijalne resurse i logistiku, i što nedvojbeno usmjeravaju u pravcu pokušaja obezbjeđenja benifita, sa sve više izraženim drskim i bezobzirnim načinom djelovanja prema službenim licima UIKS-a, a o čemu je prethodno bilo riječi u javnosti.

Naime u svakodnevnom aktivnostima nadležnih, evidentno je da sve službene preventivne radnje su praćene razno-raznim vidovima pritiska koji se usmjera u pravcu menadžmenta UIKS-a, ali i uprava pojedinačno svake organizacione jedinice, sa ciljem omogćavanja benefita koji nijesu i ne mogu biti odobreni propisima.

S tim u vezi, obavještavamo javnost da ćemo i u narednom periodu nastaviti beskompromisnu borbu sa svim vidovima nedozvoljenih aktivnosti, što jeste jedini mogući odgovor na prijetnje i izazove sa kojim se susrijećemo svakodnevno.

Sa druge strane očekujemo da će se svakom pojedinačnom slučaju i aktivnosti o kojim obavještavamo nadležne iz policije i tužilaštva u odnosu na ono što jesu kapaciteti ovih državnih organa dati prioritet a kako borba protiv organizovanog djelovanja kriminalnih grupa zahtijeva naše uvezano i jako zajedničko djelovanje.

Služba za odnose sa javnošću UIKS-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:08