зикс спуж / - дан
16/12/2022 u 12:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIKS: Spasojević neovlašćeno iznio podatke koji se tiču bezbjednosti

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih sankcija se ranije oglasio saopštenjem u kojem su naveli da se u potpunosti ograđuju od svih izjava Spasojevića, posebno onih koje sadrže ili mogu sadržati bilo koji politički segment

Uprava zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinski postupak protiv načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, saznaje nezvanično portal Dan.

Spasojević: Spremiću ćeliju za Mila Đukanovića, čekam ga kod mene i to vrlo brzo ako Bog da

Kako saznajemo, postupak će se odvijati u okviru etičke komisije. Vezan je za izjave Spasojevića i predsdtavljanje određenih informacija iz UIKS-a  za  koje, kako Uprava smatra, je trebao da traži dozvolu nadređenih.

UIKS: Ograđujemo se od svih izjava službenika Spasojevića

Saopštenje UIKS-a:

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je dana 16.12.2022 godine, zbog donošenja odluke o pokretanju disciplinskog postupka, službenika Predraga Spasojevića privremeno prerasporedila na drugo radno mjesto.

Naime, službeniku Spasojeviću se stavlja na teret da je neovlašćeno iznio određene podatke koji se tiču bezbjednosti u javnost, uz činjenicu da za odredene medijske nastupe nije tražio niti dobio saglasnost starješine organa.

Uzimajući u obzir događaj koja se dogodio porodici Spasojević, bacanje eksplozivne naprave u blizini njegovog stambenog prostora, dovodenja u opasnost živote članova porodice, te povezanost tog dogadaja sa poslovima koje je obavljao u Upravi, najljubaznije molimo javnost da budemo uzdržani u odnosu na predmetni slučaj.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pruža i pružate punu podru svim zaposlenim koji su se našli i se mogu naći na meti kriminalnih grupa ili pojedinaca zbog izvršavanja profesionalnih zadataka u Upravi

Služba za odnose sa javnošću UIKS-a"

Spasojevića smijenili sa mjesta načelnika, raspoređen u Centar za obrazovanje

Podsjećamo, Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih se ranije oglasio saopštenjem u kojem su naveli da se u potpunosti ograđuju od svih izjava službenika Spasojevića (posebno onih koje sadrže ili mogu sadržati bilo koji politički segment), a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima jednog državnog službenika i namještenika UIKS-a, navodi se u saopštenju UIKS-a.

Spasojević: Kroz disciplinski postupak dokazaću da nijesam kriv

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:37