/ PRESUDA MOMIRU MUGOSI - IVAN PETROVIC-IPE
10/02/2023 u 15:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ukinuta oslobađajuća presuda Višeg suda u postupku protiv Miomira Mugoše

Presudom Višeg suda u Podgoriciod 27.05.2022. Mugoša je oslobođen je optužbe da je izvršio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo oslobađajuću presudu bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši.

(ВИДЕО) За Миомира Мугошу ослобађајућа пресуда: Бивши градоначелник није оштетио Главни град

- Ukinuta presuda Višeg Suda u Podgorici u postupku protiv optuženog Miomira Mugoše nakon sjednice vijeća od 07.02.2023.godine, donio rješenje KžS.br.24/22, kojim je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici Ks.br.3/18 od 27.05.2022. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje- navode u saopštenju.

Presudom Višeg suda u Podgoriciod 27.05.2022.  Mugoša je oslobođen je optužbe da je izvršio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore iz razloga što po ocjeni prvostepenog suda nije dokazano da je optuženi Miomir Mugoša učinio krivično djelo za koje je optužen.

Iz Apelacionog suda navode da odlučujući o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore i po službenoj dužnosti, vijeće Apelacionog suda utvrdilo je da su u prvostepenom postupku učinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz kojih razloga je prvostepena presuda morala biti ukinuta.

-Po ocjeni Apelacionog suda prvostepeni sud je prilikom donošenja pobijane presude i u samoj presudi počinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka na koje se dijelom ukazuje žalbom Specijalnog državnog tužilaštva, a koje je dijelom utvrdio i ovaj sud koje se sastoji u tome da u prvostepenoj presudi nijesu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, razlozi koji su dati su potpuno nejasni i u znatnoj mjeri protivrječni, a u pogledu odlučnih činjenica postoji znatna protivrječnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava i samih tih isprava- pojašnjavaju iz Apelacio9nog suda.

Dodaju da je naloženo je prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede iz rješenja Apelacionog suda, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:23