ФОТО: ПРИНТСКРИН/ - ФОТО: ПРИНТСКРИН
19/08/2021 u 16:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унутрашња контрола утврдила: Службеник полиције починио тежу повреду дужности

Службеник Управе полиције који је споводио спорну радњу је сам обавјестио страјешине о догађају и о томе је сачињена службена забиљешка

Унутрашња контрола рада полиције утврдила је да је службеник Сектора за борбу против криминала починио тежу повреду службене дужности током поступања на Цетињу 8. јула 2021. сазнаје портал Дан од извора блиског истрази. Овим сектором  руководи Дејан Кнежевић.

(ВИДЕО) Иван Рогановић доставио снимак: Полицајац ме је тукао током рације

Ради се о службенику  В.В. који се сам, самоиницијативно,  одазвао надлежнима поводом овог догађаја. Наиме, утврђено је да постоји основана сумња да је незаконито прекомјерно употребио силу.

Извјештај Унутрашње контроле рада полиције је доставњен Основном државном тужилаштву Цетиње које ће се након извиђајних радњи изјаснити има ли у радњама овог службеника елемената  дјела за које се везује кривично гоњење.

Подсјећамо, власник локала „Ла Мартина“ Иван Рогановић,  пријавио је полицији да је нападнут од стране службеника полиције током рације у његовом кафићу.

Секуловић о инциденту на Цетињу: Није било покушаја да се прикрије идентитет службеника полиције

На Цетињу контролисана безбједносно интересантна лица

И из Управе полиције раније су се огласили поводом овог догађаја.

-Током појачане контроле припадника организованих криминалних група и других оперативно интересантих лица, у циљу проналаска недозвољених предмета и средстава, као и спречавања извршења тешких кривичних дјела, полицајци су синоћ контролисали угоститељски објекат на Цетињу у којем бораве лица која су регистрована у расположивим евиденцијама по различитим основама. Располажемо сазнањима да је том приликом дошло до прекорачења овлашћења на штету једне особе која је контрилисана- навели су тада из Управе полиције.

Тада су и саопштили да су покренуте су интерне процедуре које се односе на утврђивање свих околности и чињеница везаних за предметни случај.

У јавност је поводом тога излазило више информација, а било је и оних да се наводно крије службеник који је означен као актер овог догађаја.

Међутим, из МУП-а су изричито то негирали. Тада је и министар Сергеј Секуловић дао изјаву за јавност и о овом случају транспарентно говорио.

-Управа полиције је без одлагања спровела интерне процедуре на утврђивању околности догађаја који се десио 28. јула 2021. године на Цетињу, којом приликом је службеник Управе полиције предузимао радње према И.Р, а гдје су постајала сазнања да јеслужбеник прекорачио овлашћења.Службеник Управе полиције који је споводио спорну радњу је сам обавјестио страјешине о догађају и о томе је сачињена службена забиљешка. Идентитет полицијског службеника није био споран, односно није било покушаја да се прикрије његов идентитет-поручио је између осталог министар раније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:46