/ ILUSTRACIJA: ž.B.
29/07/2022 u 12:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Dva maloljetnika ispisala grafite na prostorije NVO „Juventas“

Policija je došla do sumnje da su navedene grafite ispisali maloljetni M.T. (16) i V.B. (15), od kojih su u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja na navedene okolnosti

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući proaktivne radnje iz svoje nadležnosti, idetifikovali dva maloljetnika koja su 23. jula na prostorijama NVO „Juventas“ ispisala grafite.

- Policija je postupala po prijavi J.Č. programske direktorice NVO „Juventas“ koju je podnijela 23. jula, a u kojoj je navela da su na njihovim prostorijama u ulici Vučedolskoj ispisana dva grafita prijetećeg i uvrjedljivog sadržaja sa određenim simbolima. Podgorička policija je odmah izuzela video zapise i izvršila uviđaj na licu mjesta, a daljim sprovedenim radnjama utvrđeno je da su na klupi u užem centru grada ispisani grafiti istom bojom- rečeno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je policijske službenike uputio na nadležnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nakon upoznavanja sa događajem dao nalog da se preduzmu radnje na identifikaciji lica.

- Policija je došla do sumnje da su navedene grafite ispisali maloljetni M.T. (16) i V.B. (15), od kojih su u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocjenu i mišljenje- navode iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 00:35