/ фото: Срђан Бољевић
21/08/2021 u 13:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Гарантујемо право на мирно окупљање, недозвољено дјеловање биће санкционисано

Управа полиције ће се у случају свих јавних окупљања односити у складу са Уставом и законима Црне Горе, а све у циљу очувања стабилног јавног реда и мира, поручују из полиције

Управа полиције саопштила је да гарантује сваком појединцу право на мирно јавно окупљање, у оквирима дозвољеним позитивним прописима, али располаже капацитетима и да свако нелегално и недозвољено дјеловање санкционише.

- Улога медија у демократском друштву је да професионално извјештавају а не да у, ионако тензијама обојеној ситуацији, додатно доприносе снажењу тих тензија. Користимо ову прилику да позовемо све субјекте, а нарочито медије, да својим радом буду савезници Управи полиције у адресирању сложених ситуација, а што укључује темељну и благовремену провјеру информација овог типа прије њиховог објављивања. Једино одговорним односом према себи и професији сви заједно можемо мијењати наше друштво на боље, јачати институције и људска права и слободе- истакли су из полиције. 

Наводе да УП остаје отворена за питања од интересовања за медије, уз назнаку да очекују да она буду послата уз разуман рок за одговор и са жељом да се заиста чује друга страна.

- Управа полиције ће се у случају свих јавних окупљања односити у складу са Уставом и законима Црне Горе, а све у циљу очувања стабилног јавног реда и мира, опште и имовинске сигурности свих грађана- поручују из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:09