utaja poreza / - INTERNET
02/02/2024 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Krivična prijava Ulcinjaninu zbog utaje poreza i doprinosa

Utvrđeno je da je oštetio državu za u 30.093 eura

Službenici Sektora za brobu protiv kriminala su juče, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštva u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv privrednog društva "Alek CO" d.o.o iz Ulcinju zbog sumnje da je utajio porez i doprinose, u skladu sa čl. 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela. Policija je podnijela krivičnu prijavu i protiv O.V. (37), kao odgovornom licu u "Alek CO", takođe zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Službenici Sektora za brobu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekomonskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga posumnjali su da je O.V. u cilju protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, ne ispunjavajući službene dužnosti koje su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, na način što nije podnosio nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti je izvršio obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njegova zakonska obaveza.

Na taj način za sebe, a na štetu budžeta Crne Gore, O.V. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 30.093 eura, navodi se u saopštenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:05