полиција, илустрација / - полиција, илустрација
20/11/2021 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: На териториjи Подгорице ниjе било покушаjа отмице малољетне дjеце

Полицаjци су одмах изузели видео-надзор са локациjа на коjима су се догађаjи наводно одиграли, прикупили обавjештење од очевидаца, идентификовали такси и возача од коjег су такође прикупљена обавjештења, наводи се у саопштењу.

Службеници Управе полициjе су недвосмислено утврдили да на териториjи Главног града ниjе било покушаjа отмице малољетне дjеце. Идентификована jе женска особа против коjе су биле подниjете двиjе приjаве за покушаj отмице од стране родитеља малољетне дjеце, саопштено је из Управе полиције.

Наиме, поступаjући по приjавама два родитеља да jе непозната женска особа позивала дjецу да уђу у возило како би их превезла до локациjе на коjу су се упутили, припадници Управе полициjе су предузели броjне мjере и радње из своjе надлежности.

Полициjски службеници су одмах изузели видео-надзор са локациjа на коjима су се догађаjи наводно одиграли, прикупили обавjештење од очевидаца, идентификовали такси и возача од коjег су такође прикупљена обавjештења - наводи се у саопштењу.

У сарадњи са будванском полициjом, К.Б. jе лоцирана и доведена у просториjе Центра безбjедности Подгорица гдjе су од ње прикупљена обавjештења.

Она jе у изjави навела да jе у наjбољоj намjери дjеци понудила превоз и да jе након што су дjеца то одбили наставила кретање, чему jе свjедочио и таксиста.

- Такође, са таксија jе изузет ГПС коjом приликом jе утврђено да се возило кретало без задржавања на било коjим другим локациjама, а коjе су jуче током дана обjављиване у медиjима и на друштвеним мрежама као локациjе на коjима су наводно покушаване отмице малољетне дjеце - пише у саопштењу.

О догађаjу jе обавиjештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици, а коjи jе упознат са свим чињеницама у односу на предметни догађаj, након чега се изjаснио да у радњама наведеног лица нема елемената кривичног дjела.

С обзиром да jе риjеч о страноj држављанки, полициjа jе утврдила да К.Б. нема уредно приjављен боравак те jе сходно Закону о странцима лишена слободе и данас, уз прекршаjну приjаву граниче полициjе, приведена Суду за прекршаjе коjи jоj jе изрекао новчану казну и мjеру протjеривања из Црне Горе због незаконитог боравка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:46