Obračun Varvara i Vojvoda / - SKRINšOT/BALKANSKINAVIJAčI
16/05/2024 u 22:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UP: Preduzete mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u incidentu

U Nikšiću je danas tokom košarkaške utakmice između Košarkaškog kluba „Sutjeska“ iz Nikšića i Košarkaškog kluba „Budućnost“ iz Podgorice došlo do obračuna navijačkih grupa. Tim povodoim Uprava policije se oglasila saopštenjem.

Regionalni centar bezbjednosti „Zapad“ je tokom pripremnih radnji obezbjeđenja sportskog događaja obaviješten od strane organizatora da se na ovoj sportskoj priredbine očekuje organizovan dolazak navijačkih grupa, saopštili su iz Uprave policije.

- Zaštitarska firma angažovana od strane organizatora je po Zakonu o sprečavanju nasilja i  nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zadužena za obezbjeđenje kako objekta, tako i službenog ulaza na samom objektu gdje se održala sportska priredba, a na koji su neovlašćeno ušli pripadnici navijačke grupe „Varvari“ - stoji u saopštenju.

Tokom odigravanja utakmice, jedan broj navijača koji su pristigli privatnim vozilima, Košarkaškog kluba „Budućnost“, „Varvari“, je ušao u dio sale gdje se odigravao sportski događaj sa namjerom da se sukobi sa pripadnicima navijačke grupe „Vojvode“.

- Tom prilikom policijski službenici spriječili su fizički kontakt između ove dvije navijačke grupe. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ sa događajem su upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, te preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji i procesuiranju lica koja su učestvovala u ovom događaju, pa i utvrđivanju eventualne odgovornosti Košarkaškog kluba „Sutjeska“, kao i organizatora u organizaciji obezbjeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama - zaključuje se u saopštenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 01:15