/ - SHUTTERSTOCK
01/06/2023 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Tokom maja 28 pretresa, oduzeto oružje, municija, eksploziv...

Napominju da su tokom maja, građani u sklopu akcije "Poštuj život-vrati oružje" policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" predali 53 komada vatrenog oružja

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" su izvršili ukupno 28 pretresa stanova kuća i drugih prostorija, kojom prilikom su od građana privremeno oduzeli 11 komada vatrenog oružja, 551 komad municije različitog kalibra, dvije vazdušne puške, startni pištolj sa pet komada municije, četiri kilograma eksploziva, tri dimne bombe, fleš bombu, optički nišan, i manju količinu opojne droge marihuana.

Kako su napomenuli u saopštenju policije akcija je sprovedena tokom maja, u saradnji sa nadležnim tužilačkim i sudskim organima, a u cilju pojačane planske aktivnosti prema bezbjednosno interesantnim licima i građanima za koja su postojala operativna saznanja da posjeduju oružje u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja.

- Privremeno oduzeto vatreno oružje, municija, eksplozivne materije i minsko-eksplozivna sredstva su upućeni na vještačenje nakon čega slijedi podnošenje krivičnih prijava. Sa ovim aktivnostima policijski službenici nastaviće i u narednom periodu - navode u Upravi policije.

Napominju da su tokom maja, građani u sklopu akcije "Poštuj život-vrati oružje" policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" predali 53 komada vatrenog oružja, 2.081 komad municije različitog kalibra i devet ručnih bombi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 06:47