foto: UPC / - FOTO: UPC
29/01/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UPC: Tokom protekle nedjelje u više akcija oduzeta nelegalna roba vrijedna preko 13.000 eura

Među skrivenom robom ptice, duvan, vosak...

Tokom protekle nedjelje u više sprovedenih akcija oduzeta je nelegalna roba vrijedna preko 13.000 eura kazali su iz Uprave prihoda i carina (UPC).

Službenici UPC su, kako navode,  25. januara na graničnom prelazu Dobrakovo u ranim jutarnjim časovima kontrolisali autobus u kojem su pronašli skrivenu robu od 150 živih papagaja, kao i 50 komada živih hrčaka. 

- Ukupna vrijednost oduzete robe je procijenjena na 1.750 eura, a protiv fizičkog lica je pokrenut prekršajni postupak - kazali su iz UPC.

Oduzeta roba je, kako je rečeno, predata na dalju nadležnost službenicima veterinarske inspekcije

- Istog dana službenici Uprave carina vršili su pojačanu kontrolu u Podgorici na lokaciji kod pijace TC Gintaš i tom prilikom od više lica oduzeli cigarete bez akciznih markica, u količini 1.527 paklica, kao i 61kg rezanog duvana ukupne vrijednosti 9.000 eura - rečeno je iz Uprave.

Protiv jednog lica je, kako su kazali, podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu, dok su prema ostalim licima pokrenuti prekršajni postupci.

- Službenici Uprave carina su 26. januara u CI Dobrakovo izvršili pregled teretnog vozila i pored uredno prijavljene robe za uvoznika iz Crne Gore pronašli neprijavljenu robu i to 240 kg pčelarskog voska, ukupne vrijednosti 2.880 eura - saopštili su iz UPC.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:21