/ FOTO: IVAN PETROVIC-IPE
04/08/2022 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije: Patrijarh Porfirije je u Crnu Goru ušao propisno i nije tražio obezbjeđenje

Netačni su medijski navodi o zahtijevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, navode iz UP

Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem juče je u Crnu Goru ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli, tvrde iz Uprave policije. 

Oni su reagujući na medijske navode tim povodom, objasnili da u postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja, te da patrijarh nije zahtijevao da određene policijske starješine rukovode poslovima njegovog obezbjeđenja.

Kako ističu, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je, između ostalog, propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena je kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namjene na Zlatici, od strane službenika granične policije.

-Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su obavili predmetnu graničnu kontrolu. U postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtjevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije 'Centar', Vasko Aković- navode u reagovanju policije.

Aković, naglašavaju, posjeduje važeće rješenje o rasporedu na radno mjesto načelnika Regionalnog centra granične policije "Centar", a o daljem njegovom angažmanu biće odlučeno rješenjem o raspoređivanju shodno Zakonu i novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Netačni su navodi o zahtijevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbjeđenja- ističu u Upravi policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:39