илустрација -фото УП / - илустрација -фото УП
13/08/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа полиције: Против Стављенића нисмо поднијели кривичну пријаву

Ј.С. није лишен слободе због кривичног дјела педофилија

Управа полиције није поднијела кривчну пријаву против Ј.С. (Јанко Стављенић) потпредсједника Општинског одбора Демократа у Беранама, који обавља и јавну функцију директора Управе за наплату локалних јавних прихода, због извршења било којег кривичног дјела које се гони по службеној дужности. Како је саопштено из Управе полиције, против овог лица није поднијета ни прекршајна пријава. 

- Ј.С. није лишен слободе због кривичног дјела педофилија. Центру безбједности Беране је 2. августа 2021. године једно лице поднијело пријаву против њему непознатог лица. У пријави је навео да је та непозната особа у једном угоститељском објекту, у којем је боравио, фотографисала његову ћерку стару 12 година.  Полиција је у кратком року идентификовала и привела пријављену особу. Ј.С. је приведен исте вечери у 22.10 часова у службене просторије овог центра и од њега су прикупљена обавјештења у својству грађанина на околности догађаја- речено је из полиције.

О догађају је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилшатву у Беранама који ће се изјаснити о правној квалификацији овог догађаја. 

- Крим – техничар је фотографисао фотографије у мобилном телефону Ј.С. Након свих обављених службених радњи Ј.С. је напустио службене просторије полиције. Телефон је по налог тужиоца  привремено одузета ради вјештачења.  Догађаја је регистрован у дневном извјештају (билтену) Центра безбједности Беране, тако да је нетачна информација да овај догађај није регистрован у овом центру у циљу прикривања догађаја- навели су из полиције.

Из свега наведеног произилази да су службеници Управе полиције поступали професионално и у складу са законом. 

- Обзиром да је ријеч о предмету који се односи на малољетну особу, неопходно је да се приликом саопштавања и објављивања информација поштује заштита права малољетних лица- нагласили су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:25