Управа полиције / -DAN
08/01/2022 u 16:37 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа полиције: Расвијетљена сва убиства почињена у прошлој години

Током 2021. године регистровано је 10 убистава, од којих три по непознатом извршиоцу, и сва су расвијетљена. Ниједно од тих убистава није било посљедица сукоба организованих криминалних група, показују подаци УП

Према евиденцији Управе полиције, у 2021. години догодило се 10 убистава и сва су расвијетљена. Година за нама прошла је без ликвидација повезаних са члановима ривалских криминалних кланова.

– Током 2021. године регистровано је 10 убистава, од којих три по непознатом извршиоцу, и сва су расвијетљена. Ниједно регистровано убиство није било посљедица сукоба организованих криминалних група нити су неки од починилаца или жртава чланови организованих криминалних група – саопштено је "Дану" из Управе полиције.

У последњем мјесецу протекле године догодилa су се три убиства. Наиме, испред Основног суда у Рожајама 21. децембра прошле године, конфликт између чланова двију породица које дуго година воде спор око земље кулминирао је убиством Семира Мурића (29) и рањавањем полицајца Рефика Дедеића. Због сумње да је испалио смртоносни хитац у Мурића, ухапшен је 19-годишњи Едмир Рамовић. Четири дана након трагичног догађаја у Рожајама, у Улици братства и јединства у Подгорици убијен је Дејан Лакушић (52). Због сумње да је из ватреног оружја убио тог Подгоричанина, слободе је лишен Горан Алексић (59). Средином децембра, Његош Миловановић (41) из беранског приградског насеља Будимља убијен је у кафанској тучи у том насељу. Он је подлегао повредама задобијеним од убода ножа упркос напорима љекара беранске Опште болнице да му спасе живот. Октобар је обиљежило убиство Никшићанина Љубише Мрдака приликом оружане пљачке никшићке Поште. Оружана пљачка догодила се 20. октобра, а Мрдак је страдао у покушају да спријечи пљачкаше да украду новац. Дио осумњичених је у притвору у БиХ, а двојица су у истражном затвору у Спужу. Дан након убиства у граду под Требјесом, догодила се породична трагедија у Петњици. Петњичанин А.Ш. је тешко ранио кћерку и убио супругу, а потом извршио самоубиство.

Ријешили шест ликвидација из 2020. године

Из Управе полиције је саопштено да је у 2021. години расвијетљено и шест убистава, од којих су два двострука, која су почињена током 2020. године а која се доводе у везу са организованим криминалним групама. Значајно је напоменути и то да је Специјално државно тужилаштво, у сарадњи са Сектором за борбу против криминала и другим полицијским организацијама, спријечило већи број планираних ликвидација. Спријечено је и 15 убистава гдје су мете били службеници Специјалног полицијског одјељења.

Убиство које се 30. септембра догодило у Тузима узнемирило је цијелу државу. Деветнаестогодишња Шејла Бакија убијена је испред родитељске куће, а том приликом је рањен њен отац. Због сумње да је извршио убиство, ухапшен је Шејлин невјенчани супруг Илир Ђокај. Овај злочин изазвао је реакције политичара и невладиних организација, јер је убијена дјевојка мјесец дана прије трагедије поднијела прекршајну пријаву против Ђокаја због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити од насиља у породици. У пријави је навела да јој је пријетио нападом, а он је након саслушања пуштен.

Почетком јуна убијен је Улцињанин Момчило Ђуришић, а полиција за то убиство сумњичи држављане Албаније Пиролија Винсцека, који је недавно рањен у скадру, и Лале Дорјана. Никшићанин Матија Вујовић (24) убијен је 4. јуна у тучи у центру Никшића. Полиција је истог дана ставила лисице на руке Луки Кривокапићу, осумњиченом за то убиство.

У Мојковцу је у априлу убијен Зоран Ашанин, а за то убиство суди се Горану Пантовићу. На подручју Луштице П.Б. је 24. марта убио Миливоја Ђурашевића, а потом извршио самоубиство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:41