Фото: Архива УП / - Фото: Архива УП
31/03/2022 u 22:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа полиције спремна да пружи пуни допринос успостављању Регионалног центра за борбу против сајбер криминала

Саговорници су се сагласили да су обје стране отворене за даље јачање полицијске сарадње у свим аспектима од обостраног интереса

Директор Управе полиције, Зоран Брђанин, састао се данас са амбасадором Француске у Црној Гори, Кристијаном Тимонијеом и Седриком Грусеом, сарадником на пројекту реигоналног увезивања у борби против сајбер криминала.

 - Састанак је био прилика да се размотре модалитети сарадње у области сајбер безбједности као једног од највећих изазова модерног доба који захтијева интензивну међународну полицијску сарадњу и континуирану  размјену информација и знања како на регионалном тако и међународном плану - саопштили су из Управе поливије.

Говорећи о безбједносној ситуацији у Црној Гори, Брђанин је подсјетио да је сајбер криминал један од приоритета идентификованих у Процјени опасности од тешког и организованог криминала у Црној Гори - СОЦТА, те је стога и фокус рада Управе полиције усмјерен на све аспекте овог безбједносног феномена. 

Управо из тог разлога, а цијенећи значај јединственог приступа сајбер безбједности, Брђанин је исказао спремност Управе полиције да пружи свој пуни допринос успостављању Регионалног центра за борбу против сајбер криминала и за сајбер безбједност, изражавајући притом жељу да његово сједиште буде у Црној Гори. 

Саговорници су се сагласили да су обје стране отворене за даље јачање полицијске сарадње у свим аспектима од обостраног интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:50