hapsenje policija / - ILUSTRACIJA
09/07/2022 u 15:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije: U radnjama načelnika OB Rožaje i dva službenika nema elemenata krivičnog djela

U dijelu pokrenutog disciplinskog postupka protiv Ernesta Redžovića i dva službenika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, uzimajući u obzir da je on u toku, ne možemo saopštavati više detalja, dodaju iz UP

Iz Uprave policije Crne Gore oglasili su se povodom navoda o šefu  rožajske policije u kojima se navodi da "se sumnjiče za teže povrede službene dužnosti".

-.Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je izvještaj o izvršenoj kontroli, povodom predmeta koji je formiran u vezi događaja ispred Osnovnog suda u Rožajama od 21. decembra 2021. godine, dostavilo Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, a koje se nakon toga izjasnilo da u radnjama načelnika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje Ernesta Redžovića i dva službenika na koje se postupak odnosio, nema elemenata bića krivičnog djela koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti- navode iz Uprave policije.

Dodaju:"Postupak pred nadležnim tužilaštvom u vezi događaja ispred Osnovnog suda u Rožajama je okončan donošenjem rješenja od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama. Po žalbi zainteresovane strane postupalo je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju i potvrdilo prvostepeno rješenje Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajam, čime je ova odluka postala pravosnažn".

-U dijelu pokrenutog disciplinskog postupka protiv  Ernesta Redžovića i dva službenika Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, uzimajući u obzir da je on u toku, ne možemo saopštavati više detalja, ali će javnost biti blagovremeno obavještena o ishodu ovog postupka- preciziraju iz UP.

Dodaju:"U odnosu na predmetni slučaj  za koji je nastupila apsolutna zastarjelost za pokretanje disciplinskog postupka, a koji je vođen u vezi slučaja nestanka vozila u vlasništvu I.M., a koje je prethodno privremeno oduzeto radi provjera tokom 2016. godine, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama izjasnio se da se u radnjama policijskih službenika ne stiču elementi bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti"

-Postupak pred Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije Minstarstva unutrašnjih poslova povodom slučaja zaplijene marihuane iz juna 2021. godine je u toku- poručuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 00:23