Uprava prihoda i carina / - UPRAVA PRIHODA I CARINA
03/08/2022 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava prihoda i carina: Cigarete u Slobodnoj zoni Luke Bar zakonito oduzete

- Postupak po žalbi na oduzimanje cigareta, pokrenut od strane pravnih lica je u toku u još dva predmeta. Pomenuti predmeti će biti riješeni u zakonom predviđenom roku - ističu oni

Od ukupno devet predmeta koji su formirani po žalbi vlasnika cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar na  prvostepena rješenja Uprave prihoda i carina, PJ Carinarnice Bar, koji su pristigli na adresu Direkcije za poreski i carinski postupak Ministarstva finansija kao drugostepenog organa, u postupku po žalbi riješeno je sedam predmeta, dok je rješavanje preostala dva u toku, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

 - Prvostepena rješenja predmetne carinarnice Bar potvrđena su kao zakonita i Ministarstvo finansija je utvrdilo da je prvostepeni organ pravilno sproveo postupak oduzimanja cigareta, te da su rješenja carinskog organa zasnovana na zakonu, kao i da nijesu učinjene povrede pravila postupka koje bi mogle voditi do drugačijeg rješenja povodom ove upravne stvari - navode oni.

Kako ističu, nameće se zaključak da je Uprava prihoda i carina u cjelosti ispoštovala odluku Vlade Crne Gore o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar, te da je na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, a u skladu sa odredbom člana 172 stav 3 Carinskog  zakona  kao i odredbe člana 59 i 66 istog zakona, odlučeno da mora doći do oduzimanja pomenute robe.

 - Postupak po žalbi na oduzimanje cigareta, pokrenut od strane pravnih lica je u toku u još dva predmeta. Pomenuti predmeti će biti riješeni u zakonom predviđenom roku - ističu oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 05:45