/ DRITAN ABAZOVIĆ- FOTO: LAZAR RUŽIĆ
14/07/2023 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Lazović da ne plaši institucije koje zahvaljujući Abazoviću sprovode pravdu

Pipci kriminalne hobotnice u instituticijama su svakoga dana sve kraći, a time i povjerenje Lazovića, po njegovom sopstvenom priznanju, u te institucije sve manje, navode iz GP URA

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su na optužbe Zorana Lazovića na račun Dritana Abazovića u kojima kaže da će premijer Crne Gore biti odgovoran ako se njemu nešto desi. Lazoviću su poručili da Abazovića neće i ne može uplašiti, ali i da ne prijeti i ne straši institucije koje sprovode pravdu.

-,Neka se ugleda na sve dobronamjerne građane koji se raduju ruci pravde- navode iz GP URA.

Podsjećaju da je javnosti poznato da je Dritan Abazović čovjek zbog kojeg Zoran Lazović i njemu slični više ne vjeruju u institucije sistema.,

- Pipci kriminalne hobotnice u instituticijama su svakoga dana sve kraći, a time i povjerenje Lazovića, po njegovom sopstvenom priznanju, u te institucije sve manje- navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, donošenjem izmjena Zakona o tužilaštvu, tzv. Dritanovog zakona, omogućene su promjene u tužilaštvu.

- Zbog tih promjena više na čelu Specijalnog državnog tužilaštva nemamo Milivoja Katnića, kuma Zorana Lazovića, a uz to imamo i specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića u pritvoru, pokrenute postupke protiv Vesne Medenice i Blaža Jovanića, to su ljudi i institucije kojima je Zoran Lazović vjerovao. Uz to, imamo i svakodnevno čišćenje policije od kadrova povezanih sa kriminalnim klanovima, što očigledno dodatno pričinjava nervozu svima koji su u prethodnih 30 godina bili sudionici u kriminalnim aktivnostima. Točak pravde je pokrenut, čini se nezaustavljivo, iako nam je jasno da Zoran Lazović i njemu slični će učiniti sve da ga zaustave kao što su to pokušavali i do sad, ali za to nijesu mogli naći saučesnike u vlasti na čijem čelu se nalazio Dritan Abazović, koji je svaki put pojedinačno imenovao ljude koji se nalaze na čelu organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i dostavljao dokaze tužilaštvu o njihovim kriminalnim radnjama, čime se suprostavio najozloglašenijim ljudima u Crnoj Gori bez trunke stranha iako mu je bezbjednost zbog svega toga u više navrata bila ugrožena- naglašavaju iz GP URA.

Iz URE napominju da ostaje da se vidi da li će mafija u narednom periodu naći saučesnike u izvršnoj vlasti.

- Iskreno vjerujemo da će, ako se to i desi, građani i građanke Crne Gore znati da to brzo kazne, jer pravda nema alternativu ako želimo da Crna Gora nastavi dalje da se razvija u interesu svih građana, a ne da bude u službi kumova i prijatalja koji su Crnu Goru ojadili milijardama eura- zaključuju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:12