/ - - ФОТО: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ (ДАН)
25/01/2022 u 13:59 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ускоро пресуда за убиство Илића и Калезића

Након саслушања вјештака Радојевића планирано је да се одрже завршне ријечи, чиме би поступак суђења за убиство Калезића и Илића ушао у завршни ток и дошао до пресуде за овај злочин

У подгоричком Вишем суду излагањем вјештака телекомуникационе струке настављено је суђење  Маријану Вујачићу и Раду Поповићу, због оптужби да су повезани са убиством  Веселина Калезића и Мила Илића. Ово кривично дјело повезује се са сукобом кланова а оптужени према евиденцији полиције важе за особе блиске шкаљарском клану.

Поповић је на налаз вјештака имао примједбу наводећи да једна од предметних базних станица покрива мјесто гдје му живе дјеца а гдје, како је казао, је често долазио.

Илић: Пола године прије убиства мог брата полиција знала од кога нам је безбједност угрожена

Суд је прихватио предлог тужиоца и једног од адвокара одбране, да се непоосредно саслуша вјештак доктор Немања Радојевић.

Адвокат Рада Поповића, Марко Радевић је казао да је то непотребо одуговлачење поступка и да се тиме крше одредбе ЗКП-а јер су претходно и тужилац и адвокат дали сагласност да се налаз тог вјештака прочита.

Након саслушања вјештака Радојевића планирано је да се одрже завршне ријечи, чиме би поступак суђења за убиство Калезића и Илића ушао у завршни ток и дошао до пресуде за овај злочин.

Тужилац је саопштио да прихвата, како би процес био олакшан, да се прочитаји искази свједока који више нису доступни држави и суду.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Жртве убиства у стопу праћене, камере снимиле сумњиво кретање

Према наводима оптужнице, Вујачић је означен као директни извршилац  убистава Илића и Калезића. Тужилаштво  Поповић терети да је био задужен за набавку возила и да је имао задатак око одвожења аутомобила који је коришћен приликом убиства и његово паљење. Он је, према наводима тужилаштва, пратио кретање Илића прије убиства.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Приказан снимак убиства Илића, убицу снимило више камера

Истрага за убиства Калезића и Илића, који се доводе у везу са сукобом шкаљарског и кавачког  клана,  сматра да су наручена. Како је раније објављено у медије,  Вујачић је извшењем ових ликвидација наводно  отплатио коцкарске дугове.

Подсјетимо, Мило Илић убијен је 30. априла 2019. након што је у близини Аутобуске станице у Подгорици изашао из кладионице и кренуо ка свом аутомобилу. Камере су тада снимиле особу са качкетом, за коју се сумња да је да усмртио  Илића са 13 хитаца.

Веселин Калезић убијен је 19. новембра 2018. у подгоричком насељу Стари аеродром испред кафића ,,Левел“. У њега је испаљено десет хитаца.

Вујачић је ухапшен 12. јуна 2019. године у Новом Саду због сумње да је 2017. године у Врању са више од 30 хитаца из ватреног оружја убио Југослава Цветановића. Ово убиство води се као одмазда Луке Бојовића, јер је Цветановићев брат Саша у затвору због убиства Николе Бојовића у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:28