UBISTVO POLICAJCA LEKOVIĆA (DAN) / - UBISTVO POLICAJCA LEKOVIĆA (DAN)
07/03/2023 u 10:53 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

USKORO PRESUDA ZA UBISTVO POLICAJCA LEKOVIĆA: Optuženi pisali i premijeru Albanije

Advokati optuženih nisu bili spremni za iznošenje završnih riječi

U podgoričkom Višem sudu završeno je sprovođenje dokaznog postupka na suđenju Luanu, Nuri i Ljuljzimu Hasanaj u predmetu povodom ubistva policajca Milutina Lekovića.

Advokati optuženih nisu bili spremni za iznošenje završnih riječi. Zbog toga je današnje ročište odgođeno za 14.mart.

Optužena Nure je zatražila da se obrati sudu povodom pisama koja je, kako tvrdi, slala na više adresa sudijama i advokatima.

Sudija Milena Matović je na to navela da je upoznata sa svakim njenim pismom i sa poslednjim koje je optužena uputila i premijeru Albanije Ediju Rami. 

Nakon iznošenja završnih riječi biće zakazan termin za izricanje presude. 

ПРИЈЕТЊЕ СУДУ - Хасанај: Очекујем да ћу одавде изаћи наоружан и све вас елеминисати

Prema navodima optužnice, Hasanaj je 15.decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ” ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u namjeri da ga liši života. Tada je pištolj zakočio. Kako se navodi u optužnici, zločin se dogodio 15. decembra 2019. godine oko 14.40 časova.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su se dali u bjekstvo.

Nakon kraće portage, bjegunci su uočeni u naselju Sutorina, a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Oni su uspjeli da uđu u kombi i nastavili da prijete policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 07:20