Pare,novac,euri / - M.L.V.
25/11/2023 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Utajom poreza i doprinosa oštetili budžet države za skoro 300.000 eura

Krivična prijava je podnijeta protiv pravnih lica: „Okram MNE“ d.o.o. Pogorica, „Izomont MNE" d.o.o. Podgorica, „Institut za transport" d.o.o. Podgorica, „Geis MNE" d.o.o Podgorica, „Hefesta" d.o.o Herceg Novi, „Ask decor" d.o.o Bijelo Polje i JPU „Ljubica Popović

Službenci Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv sedam pravnih lica i osam odgovornih lica u tim pravnim licima, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Krivična prijava je podnijeta protiv pravnih lica: „Okram MNE“ d.o.o. Pogorica, „Izomont MNE" d.o.o. Podgorica, „Institut za transport" d.o.o. Podgorica, „Geis MNE" d.o.o Podgorica, „Hefesta" d.o.o Herceg Novi, „Ask decor" d.o.o Bijelo Polje i JPU „Ljubica Popović, kao i odgovornih lica u ovim pravnim licima: M.P. (41), G.Š. (47), R.E. (54), T.N. (46), M.D. (43), V.Š. (61), S.H. (43) i S.L. (60) - navodi se u saopštenju policije.

Sumnja se da su gore navedena pravna lica bila u poslovnom odnosu sa pravnim licem „Okram MNE“, a da su odgovorna lica u tim firmama, od 2016. do 2018. godine, u namjeri da djelimično izbjegnu plaćanje poreza, nakon ispostavljanja faktura od strane privrednog društva „Okram MNE“ d.o.o Podgorica, a znajući da usluge za koje su im ispostavljene fakture nisu pružene od tog privrednog društva, iste prijavljivali nadležnom poreskom organu.

- U odnosu na to im je umanjivana dospjela PDV obaveza, kao i poreska osnovica za obračun na dobit pravnih lica. Vršenjem navedenog krivičnog djela osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu po budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 281.042 eura - zaključuje se u saopštenju policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 01:13