/ - PHOTO BY MICHAEL FöRTSCH ON UNSPLASH
23/01/2023 u 13:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UZNEMIRUJUĆI DETALJI TURSKIH ISTRAŽITELJA: "Kavčani" renovirali vilu kako bi sakrili mučenje i ubistvo Mijanovića

Ovaj zločin podsjeća na one koje je klan Veljka Belivuka, prema navodima tužilaštva, počinio za "kavački klan" i to na teritoriji Srbije i Crne Gore

U istrazi o ubistvu vođe škaljarske bande Jovana Vukotića u Mečidijekoju u Istanbulu pojavile su se fotografije na kojima se vidi da je Risto Mijanović mučen, prenosi turski portal yenicaggazetesi.com.tr

Ovaj zločin podsjeća na one koje je klan Veljka Belivuka, prema navodima tužilaštva, počinio za "kavački klan" i to na teritoriji Srbije i Crne Gore, o čemu je portal Dan ranije izvještavao.

Kako piše pomenuti medij, završena je istraga o ubistvu vođe škaljarske bande Jovana Vukotića u Istanbulu Mečidijekoju.

Sudu u Istanbulu predata optužnica za ubistvo Jovana Vukotića

U optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, 16 optuženih tereti se za "uspostavljanje oružane zločinačke organizacije" i "namjerno ubistvo".

U istražni dosije uvrštene su i fotografije koje prikazuju mučenje Riste Mijanovića. (Portal Dan iz etičkih razloga neće prenositi pomenute fotografije čiji sadržaj je uznemirujući).

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

Risto Mijanović, državljanin Crne Gore, kidnapovan je 11. septembra 2020. iz restorana u Uskumrukoju u Istanbulu.

- Nakon što je ubijen, prevezen je u doblo vozilu i zakopan iza vile švercera droge Željka Bojanića u Zekerijakoju - navodi  yenicaggazetesi.com.tr.

(FOTO) "KLANICA 2" - nikad viđene slike kuće u Surduku gdje su Belivuk i ekipa spalili i izmrvili ubijenog

Vođa bande iz Kotora Željko Bojanić, za kojim traga Europol, uhvaćen je u svojoj vili u Zekerijakoju 4. novembra 2022.

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

U tada datom saopštenju navedeno je da tokom iskopavanja nisu pronađeni dokazi o ubistvu.

Fotografije u vezi sa incidentom torture, koji je pod istragom, poslale su i srpske vlasti.

Bojanić: Nisam član "kavčana", u Crnoj Gori nisam bio 12 godina

U informativnoj bilješci iz Srbije navedeno je da su u fleš memoriji oduzetoj od Radoja Živkovića uvrštene i fotografije Rista Mijanovića.

Na prvoj od fotografija u spisu ubistva vidi se da Risto Mijanović, koji je ubijen mučenjem, sjedi na stolici nag sa vezanim rukama i ustima.

Na drugoj fotografiji je vešernica vile Željka Bojanića. Pregledom je utvrđeno da su mjesto na fotografiji na kome je Risto Mijanović i vešernica vile ista prostorija.

Turski mediji bruje o najtraženijem kriminalcu: U Istanbulu uhapšen "kavčanin" Željko Bojanić

Na trećoj fotografiji u dosijeu je detaljno objašnjeno da su prostorija za mučenje i vešeraj iste.

Poređenje fotografija u datoteci je bilo sljedeće:

"Zid, vrata, orman, mašina za veš i mašina za veš na fotografiji za koju je pričvršćen Risto Mijanović su potpuno isti, a u svjetlu svih ovih fotografija, fotografija Rista Mijanovića... koji stoji na glavi, sa svojim vezanim rukama, je vila Željka Bojanića 167. Podrazumijevalo se da se radi o vešernici koja se nalazi u suterenu. Međutim, pločice vešeraja, saune i hodnika u suterenu su zamijenjene kvadratnim pločicama dok su bile pravougaone, pločice obućarske prostorije u istom podrumskom spratu su i dalje pravougaone, a kada je obavljen razgovor sa nadležnima na ovom mjestu navodi se da je prethodna struktura pločica u podrumu pravougaona".

Na trećoj i četvrtoj fotografiji u istražnom dosijeu vidi se Risto Mijanović kako leži na zemlji sa vezanim rukama i ustima. Konstatovano je da je to mjesto, koje je obloženo plavim i bijelim kamenjem, zapravo vila. Podrazumjevalo se da je ovo mjesto pokušano da se zatvori bacanjem građevinskog šuta.

Vila je takođe bila podvrgnuta opsežnim renoviranjem u avgustu 2021, čime je očišćeno mjesto ubistva.

Ove informacije su opisane na 4 fotografije uključene u istražni dosije na sljedeći način:

„U poređenju fotografija navodne sahrane Riste Mijanovića i fotografija vile 167 snimljenih u okviru operacije - podrazumijeva se da su lampe za osvjetljenje baštenskog ugla označene plavom bojom takođe dostupne tokom faze renoviranja bašte, ali su lampe uklonjene i zamijenjene tokom renoviranja.

Utvrđeno je da su borovi označeni crvenom bojom i dalje prisutni nakon renoviranja, a stabla označena ljubičastom bojom su uklonjena u fazi renoviranja i nijedna stabla više nisu zasađena. Podrazumijevalo se da je tijelo Rista Mijanovića zakopano na mjestu označenom zelenom bojom, ali je nakon renoviranja bašte tijelo odatle prebačeno na mjesto koje u ovoj fazi nije moglo da se identifikuje i na mjestu gdje je tijelo zakopano izgrađen je magacin".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:08