Vrhovno državno tužilaštvo / - FOTO: A.DABANOVIć
18/06/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

VDT: Nema sumnje da su službenice ODT Kotor odavale tajne podatke

U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran protiv dvije službenice Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Nataše Kašćelan i Marine Bulajić po krivičnoj prijavi Uprave policije, zbog krivičnog djela – odavanje tajnih podataka, tužilaštvo je ocijenilo da ne postoji osnovana sumnja da su izvršile prijavljeno krivično djelo, niti drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva.

- Postupajući po navedenoj krivičnoj prijavi Više državno tužilaštvo u Podgorici je preduzelo sve neophodne mjere i radnje, obavilo saslušanje prijavljenih lica, svjedoka, predložilo Višem sudu donošenje naredbe za pretresanje računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja, izvršilo uvid u video snimak, te preduzelo druge radnje koje su bile potrebne za donošenje odluke u predmetu - navodi se u saopštenju VDT Podgorica.

Zaključuju da je nakon preduzimanja svih navedenih radnji, te izvršene analize podataka do kojih se došlo pretresom telefona, tužilaštvo ocijenilo da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno prijavljeno krivično djelo, niti drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Podsjetimo, Bulajić i Kašćelan privođene su 22. novembra prošle godine zbog sumnje da su odavale službene tajne iz jednog predmeta koji je vođen u kotorskom tužilaštvu. Policija ih je teretila odavanje službene tajne.

Uhapšene saradnice u ODT Kotor: Bulajić i Kašćelan osumnjičene za odavanje službene tajne

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jul 2024 09:54