Вељовић / Фото: Лазар Ружић
13/01/2022 u 07:28 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вељовић ускоро пред судијом

Испитивање оптужног предлога против савјетника државе у току

Након што је Основно државно тужилаштво у Цетињу поднијело оптужни предлог против Веселина Вељовића због напада на службено лице у вршењу службене дужности приликом устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу 5. септембра 2021. године, предмет је додијељен судији цетињског Основног суда Марији Ћупић.

– Предметом коjи jе формиран против окривљеног Вељовића задужена је судиjа Мариjа Ћупић. Претрес ниjе заказан, а у току jе испитивање оптужног предлога – саопштио је "Дану" судија и портпарол тог суда Борко Лончар.

Савјетник за безбједност предсједника државе Мила Ђукановића ухапшен је 5. септембра на Цетињу, током протеста противника устоличења митрополита Јоаникија, а након што је покушао да пробије кордон полиције. Он је на саслушању негирао кривицу.

Судија за истрагу цетињског Основног суда пустио је Вељовића дан након хапшења да се брани са слободе и у одлуци навео да у дотадашњој фази поступка није утврђено ко су оштећени полицијски службеници, а да је утврђење те чињенице неопходно да би се говорило о кривичном дјелу напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Насупрот њему, вијеће тог суда утврдило је да је неспорно да је Вељовић починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности и да се у жалби државног тужиоца основано наводи да судија за истрагу није правилно оцијенио када је нашао да за то не постоји основана сумња.

Вј.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:57