/ - FOTO: SKRINšOT - FACEBOOK
25/01/2024 u 14:36 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Zna se ko je Tigar na SKY, ako imaju problem neka tuže Milovića i Lazovića

Najveći nacionalni interes Crne Gore je da se borimo protiv organizovanog kriminala i korupcije. Aktivnosti kavačkog klana i drugih klanova, narko kartela su poznati, smatra on

Bivši premijer i lider GP URA  Dritan Abazović kazao je da se "zna ko se krije iza kodnog imena  Tigar na SKY". On je to naveo u izjavi za medije nakon današnjeg ročišta koje je održano protiv njega po tužbi po tužbi biznismena Ranka Ubovića.

- Mislim da su svi argumenti vrlo jasno reprezentovani. Na kraju crnogorska javnost svakodnevno ima priliku da čita. Zna se ko se krije pod kodnim imenom Tigar. Neka oni, ako imaju neki problem tuže Ljuba Milovića, Petra Lazovića...ljude koji ih provlače kroz SKY aplikaciju. Ja lično mislim da je to sve dio iste ekipe. U vezi toga sam i pričao, iznio dokaze -  kazao je između ostalog Abazović.

On je naveo da je njegova obaveza kao premijera Crne Gore bila da štiti Ustav i Zakon i nacionalne interese.

- Najveći nacionalni interes Crne Gore je da se borimo protiv organizovanog kriminala i korupcije. Aktivnosti kavačkog klana i drugih klanova, narko kartela su poznati. Što se tiče gospode koja su me konkretno u današnjem ročištu tužila, oni imaju i druge svoje veze, vezano za šverc cigareta. Imali smo jedno veliko hapšenje prije nove godine, lica koja se mogu povezati i sa njima. Ruka pravde ide dalje, ja se nadam - kazao je Abazoviće.

Abazović smatra da je ovaj postupak, predmet protiv njega,  potpuno danas obesmišljen. On je kazao da su advokati tu, da  će doći ako bude bilo potrebe na naredno ročište.

- Oni pričaju o pozivima na koktel Vlade Crne Gore, o tome da sam im rekao da su vrlo kredibilna građevinska firma, što je i istina. Ne osporavam te stvari, ali to ne znači da ne možemo u drugim sferama, u kojima smo imali pristup i borili se, da razjasnimo neke stvari u Crnoj Gori, da se reprezentuju, da ugledaju svjetlost dana. To je to. Neka vide sa Lazovićima, neka vide između sebe ko je što, ko je nosio pare - poručuje Abazović.

On je kazao da "ako misle da će tužbenim zahtjevima, emdijskim pritiskom ili bilo kojim prijetnjama, koje su isto bile na SKY, nošenjem Dritanove glave van Crne Gore, da će nešto da urade, da će im to biti neuspješno".

Podsjećamo, pred Osnovnim sudom Ulcinj, podnijeto je šest tužbi protiv Abazovića od strane Zorana Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, kompanije "Bemax" i biznismena Aleksandra Mijajlovića.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:28