Advokat Dražen Medojević / - PRINTSKRIN
30/04/2024 u 15:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Advokat Medojević: Knežević želi da se što prije suoči sa postupcima koji se vode protiv njega

Osumnjičeni biznismen Duško Knežević želi da se što prije suoči sa postupcima koji se u našoj zemlji vode protiv njega. To je u izjavi za medije kazao njegov advokat Dražen Medojević.

- Duško Knežević je doveden uz jedan maksimalno pozitivan tretman u svakom smislu. On je inače pripremao svoj dolazak za Crnu Goru, međutim njegovi advokati u VB su imali jednu profesionalnu grešku. On želi da se što prije suoči sa procedurom u Crnoj Gori, uz svijest da je postupak pokrenula jedna struktura tužilaštva koja se sada nalazi u pritvoru - rekao je Medojević.

Advokat je dodao da Knežević ovaj postupak tretira kao udar na njega i iz političkih i drugih razloga.

Saslušanje Kneževića kod istražnog sudije zakazano je za 19.30. časova.

Knežević je sproveden oko 14.00 časova kod krivičnog vanraspravnog vijeća podgoričkog Višeg suda.

Podsjećamo, Knežević je danas, na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru - naveli su ranije danas iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti - dodali su danas iz UP.

(VIDEO) Vladin avion stigao po Duška Kneževića

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva. 

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:34