Milan Vojinović / foto: Željko Šapurić, Dan
17/05/2024 u 10:45 h
Nevena Bulajić, Željko ŠapurićNevena Bulajić, Željko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Advokati iz Nikšića podržali protest, traže adekvatnu zaštitu

Zbog fizičkog napada na advokata Aleksandra Simonovića, koji se dogodio ove sedmice u Beranama, ispred nikšićkog Osnovnog suda u znak protesta okupili su se i advokati iz Nikšića.

Advokat Milan Vojinović je ovom ukazao na probleme sa kojim se advokati suočavaju posljednjih dvadeset godina, od šikaniranja, ucjena, prijetnji do različitih uticaja, te da nemaju adekvatnu zaštitu. 

- Svi advokati su  marginalizovani, jer se sve dešava u Podgorici. Tamo je i Privredni sud, Osnovni sud, Apelacioni i Vrhovni sud. Nikšićki sud ima tradiciju da je među boljim u državi i šire ali je sada sve drugačije jer sudski kadar sve više ide za Podgoricu - kazao je Vojinović.

Vojinović je dodao da je i on prije oko 10 godina bio žrtva napada, kada mu je slomljen auto i da do danas niko nije identifikovano počinioce niti se radilo nešto po tom pitanju. 

(FOTO/ VIDEO) Mićović: Uvesti krivično djelo koje će sankcionisati napad na advokate

On je kazao i da se broj advokata zadnjih godina povećava i da je zbog niskih zarada sve manje onih koji se odlučuju da budu sudije. 

Berane: Advokatu usred suda polomili vilicu, bio bez svijesti

Inače, danas su u cijeloj Crnoj Gori advokati, notari i izvršitelji u 10 sati prestali sa radom kako bi se okupili ispred zgrada osnovih sudova u svim gradovima i javno iznijeli dugogodišnjeg probleme sa kojima se suočavaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 13:28