/ - Фото: DETECTIVEINFO
02/11/2021 u 11:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Атентатори на Звицера пред судом-оптужница враћена на дораду: Руком покрили камеру, тражили да их новинари не сликају

Према наводима тамошњих истражних органа Ђукић и Тузовић су означени као особе које су директно пуцале у Звицера, испаливши више од дедсет хитаца

Печерски окружни суд Кијева вратио је тужиоцу оптужницу против четворице шкаљараца коју су осумњичени за покушај убиства једног од вођа кавачког клана Радоја Звицера, јавља Detectiveinfo.

Оптужница против српских држављана Милана Бранковића и Петра Јовановића, као и Црногораца Емила Тузовића и Стефана Ђукића је враћена због утврђених недостатака и неусаглашености документа са захтјевима из чл.291. ЗКП Украјине. Истовремено, суд је продужио важење истражног затвора за осумњичене до 13. новембра 2021. године.

На снимку који је објавио поменути портал, а који је настао из суднице због чега је лошег квалитета , аутор тврди да су приказани управо осумњичени за покушај ликвидације Звицера (ВИДЕО: Виталий Губин - detectiveinfo).

Украински суд је рочиште одржао путем видео линка. Тако се у једном тренутку на поменутом сникму може видјети како један од осумњичених покрива камеру и тражи да их новинари не сликају. Он све то изговара на српском језикуа у ту конверзацију укључио се и њихов преводилац који им је додијељен од стране надлежних органа тог суда.  Док једно лице руком покрива камеру која служи за видео-комуникацију са судницом можењ се чути и смијех.

Суд је због таквог понашања опоменуо осумњичене.

(ВИДЕО) Детаљи истраге: Ево како је украјинска полиција помогла шкаљарцима у нападу на Звицера

Према наводима тамошњих истражних органа Ђукић и Тузовић су означени као особе које су директно пуцале у Звицер, испаливши више од дедсет хитаца.

Осумњичени су  у притвору од краја пролећа 2020. године након што су их специјалне службе притвориле у Одеси док су бјежале са мјеста  злочина. 

(ВИДЕО) Истрага против помоћника шефа кијевске полиције: Превозио Ђукића и Звицерове атентаторе

Подсјећамо, Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви.

Како је Дан раније писао, у склопу истраге о покушају убиства Звицера утврђено је да су нападачи требали да добију око 600.000 еура. Као мотив покушаја ликвидације Звицера наводи се освета за убиство Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини. Нападачи су добили око пола милиона за извршење овог кривичног дјела, а наводно и више од 100.000 за трошкове боравка у Украјини.

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

Поред ове велике истраге против Ђукићеве групе, црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује он, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.

Они су наводно мјесецима пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Клисића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:09