/ - ПРИВОЂЕЊЕ ЂОКАЈА/ - ФОТО: ЖЕЉКА БОЈАНИЋ
05/10/2021 u 12:07 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђокају истражни притвор: Да сам имао још један метак, са вама данас не бих разговарао

Ђокај пред вишим државним тужиоцем и пред полицијом није хтио да говори о кривичном дјелу за које се терети

Осумњичени за убиство Шејле Бакије (19) и тешко рањавање њеног оца, који се предао полицији након бјекства, Илир Ђокај (28) саслушан је код судије за истрагу подгоричког Вишег суда који му је одредио притвор 30 дана. Ђокај јуче пред вишим државним тужиоцем и пред полицијом није хтио да говори о кривичном дјелу које је починио. Како сазнајемо незванично, пред судијом је казао "да сам имао још један метак, ја са вама данас сигурно не бих разговарао".

Ђокаj се предао полициjи у пратњи адвоката Срђана Љешковића. Након што се Ђокај предао одузета је његова одјећа која је упућена на вјештачење. Ђокај пред инспекторима није хтио да говори о овом убиству.

image
УВИЂАЈ УБИСТВА (ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ)

Адвокат Срђан Љешковић казао је јуче у изјави за портал Дан да се ради о великој трагедији када је у питању убиство  Бакије и замолио је медије да поштују бол обје породице.

Ђокај раније терећен због дроге и насиља

Из Управе полиције огласили су се раније поводом убиства Бакије.

- За кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја сумњичи се И.Ђ. Службеници Управе полиције предузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу проналажења починиоца овога дјела. Такође, обавјештавамо јавност да је ово лице од раније познато полицији, те да су полицијски службеници у односу на њега предузимали службене мјере и радње, и против њега је 26. августа 2021. године поднијета прекршајна пријава због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици. Пријаву је поднијела његова бивша невјенчана супруга Ш.Б. у којој је навела да јој је ово лице упућивало пријетње нападом - речено је 2. октобра из полиције. 

Одмах по запримљеној пријави у службеним просторијама ЦБ Подгорица на околности догађаја прикупљена су обавјештења од ова два лица.

- Са наводима пријаве и садржајем изјава упознат је дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да у конкретном догађају нема елемената бића кривичног дјела. Он је лишен слободе због прекршаја из чл. 36 став 2 сходно Закону о заштити насиља у породици, те је наредног дана, 27.8.2021. године, приведен надлежном судији за прекршаје на даље поступање - истакли су тада из полиције.

Осим тога, против њега су службеници Управе полиције у претходном периоду поднијели и кривичне пријаве. Због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога он је процесуиран 2017. године, док је 2019. поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело насилничко понашање.

- Ђокаја је јуче у касним вечерњим сатима пронашао брат Тони, па је часно поступајући обавијестио мене као браниоца, након чега смо га предали надлежном ЦБ у Подгорици. Сада је све у рукама правосудних органа и молим медије да имају  у виду да се ради  о јуедној страшној трагедији- казао је Љешковић.

image
фото: Жана Бојанић

(ВИДЕО-ФОТО) Ђокају одређено задржавање, ћутао и код тужиоца

Према незваничним информацијама, истрага утврђује да ли је Ђокај, како се за сада сумња, био у истој одјећи као у оној у којој је био када је извршио злочин. Такође, изузети су снимци са надзорних камера које се налазе у близини и около лица мјеста и изузета су одређена средства комуникације. За сада, прикупљени подаци усмјеравају истрагу на провјере чињенице да се он крио на територији Црне Горе и да није напуштао земљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:35